Caută
Close this search box.

Miting alb sau roșu? Dilema PSD

rodica sarmas furnea

Temele alese pentru miting – cămăși albe, lanterne aprinse, lozinci împotriva statului paralel, ofensiva declarată contra abuzurilor din justiție – păreau unitare și capabile să contruiască o politică de partid coerentă pentru viitorul apropiat. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la miting și ceea ce a ieșit a fost o caricatură a unei manifestări lipsită de orice conținut.

Primul în scena improvizată din Piața Vicoriei, actorul Costel Constantin, de a cărei calitate artistică nu vreau să vorbesc. Apoi, spectaculoasa Gabriela Firea, nume vehiculat din ce în ce mai des pentru râvnitul fotoliu de la Cotroceni, care are un merit incontestabil: știe să vorbească la microfon și să capteze cu nimicuri audiența. Liviu Pleşoianu, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă, toţi au vorbit despre abuzuri, stat paralel, drepturi şi libertăţi încălcate, dar şi despre democraţie. Sigur, nimeni nu a înțeles mai nimic până a venit Olguța Vasilescu cu testimonialul de la DNA. Iar marele Liviu Dragnea, după ce întârziat o jumătate de oră la propriul miting, a ratat etalarea publică, pozând într-un actoraș cu discursul învățat. Noroc cu mulțimea care a strigat din toată inima: „Vă iubim, domnule Dragnea!”

Desigur, marele absent a fost Tudorel Toader, mai ales în contextul în care huiduielile pentru Laura Codruţa Kovesi au fost din abundență. Dar laurii îi va culege, bănuiesc, din pixul președintelui Klaus Iohannis, care nu poate amâna la nesfârșit decizia revocării șefei DNA.

Punctul culminant al mitingului a fost când, în timpul discursului lui Liviu Dragnea, pe clădirea Executivului a fost proiectat mesajul „#rezist”. De asemenea, pe toaletele publice amplasate în zona Pieţei Victoria au fost lipite afişe anti-PSD, cu mesajul „Aici îl găsiţi pe Dragnea”. Delicios de românește, o noapte întreagă au avut ce savura rețelele de socializare!

România a ajuns aici din cauza tuturor. Să semeni vrajba între români, credeți-mă, nu e la îndemâna oricui. Gunoaiele comuniste, iată mizeria cu care suntem încă infectați, acesta este pericolul cu care trăim în casă, nu resturile rămase după puhoiul de oameni aduși cu autocarele din toată țara. Oameni care, cred cu convingere, în mare parte au venit fără nicio presiune. Sunt oameni necăjiți, cu probleme inimaginabile, care au nevoie de un reper. Deocamdată, PSD-ul vorbește pe limba lor. Celelalte partide nici măcar nu se ostenesc să-i observe. Nu sunt de nasul lor. Vina eșecului politic le revine în totalitate lor, celor din opoziție. O opoziție invizibilă! Iar consecința o plătim toți: o populație care, neprezentându-se la vot, în procent de peste 50%, a lăsat să se întâmple spectacolul jalnic la care asistăm astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri