Caută
Close this search box.

”Zeul de la Paris”, al 11-lea triumf la Roland Garros

Marele campion care este Rafael Nadal (locul 1 mondial) a cucerit aproape neverosimil, cel de-al 11-lea trofeu la Roland Garros, acolo unde domină competiția cum n-a mai făcut-o nimeni vreodată, încă din 2005 încoace. În toți acești 13 ani el nu a pierdut decât două partide, în fața lui Robin Soderling si Novak Djokovici.

Nadal l-a zdrobit literalmente în finală pe Dominic Thiem, favoritul nr. 7 la Paris. Meciul a fost o autentică formalitate pentru ”zeul de la Roland Garros”, dar inițial lucrurile nu păreau chiar așa. Austriacul Thiem (nr. 8 mondial) este singurul jucător care l-a învins pe Nadal pe zgură, în ultimii 2 ani, ba chiar de două ori, la Roma anul trecut si la Madrid în acest an, chiar acasă la marele campion spaniol.

Totuși, la capitolul intalniri directe, Nadal conducea înaintea finalei cu 6-3 (acum este 7-3), cei doi mai întâlnindu-se în 2018 de 2 ori, la Monte Carlo sș Madrid, sc când și-au împărțit victoriile.

A fost o victorie umilitoare, Nadal – Thiem 6-4, 6-3, 6-2, consfințindu-l pe ”marele rafa” ca fiind cel mai valoros jucător din lume, pe zgură, din toate timpurile. (foto atpworldtour.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri