Caută
Close this search box.

CSM cere verificarea ameninţărilor lui Dragnea la adresa procurorilor: Iohannis a comandat ca mandatul şefului DIICOT să fie prelungit

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) reacţionează şi cere Inspecţiei Judiciare (IJ) să verifice afirmaţiile lui Liviu Dragnea, liderului PSD, pentru a stabili dacă sunt adevărat ori nu şi dacă au afectată independenţa sistemului judiciar.

Liviu Dragnea a declarat la Antena3 că a fost „coordonat” şi este „o acţiune clară, comandă de la Iohannis” faptul că lui Daniel Horodniceanu i-a fost prelungit mandatul de procuror şef al DIICOT, interimar, în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare.

Dragnea cere ca niciun procuror „să nu rişte atât de mult” să dea curs acestei „demenţe”. Adică, să o cerceteze pe Dăncilă. În acest context, el susţine că „foarte mulţi procurori riscă să plătească greu„.

Afirmaţia liderului PSD poate fi luat drept o ameninţare la adresa procurorilor.

Sesizarea

„Urmare a afirmaţiilor făcute în spaţiul public în data de 10 iunie 2018 de către domnul Nicolae Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, în temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicată, Secţia pentru procurori s-a sesizat din oficiu şi pe cale de consecinţă, a solicitat Inspecţiei Judiciare – Direcţia de inspecţie pentru procurori, efectuarea de verificări cu privire la afirmaţiile prezentate, din perspectiva potenţialului de afectare a independenţei sistemului judiciar”, a transmis Consiliul Superior al Magistraturii.

Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România” a trimis azi către Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de ”atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive”, după discursurile de la mitingul PSD, dar şi în urma declaraţiilor făcute duminică seară de Liviu Dragnea, la Antena 3. ”Modalitatea de exprimare creează un dubiu greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, cu consecinţa afectării imaginii sistemului de justiţie”, se arată în document, conform News.ro

Dragnea a declarat duminică la Antena3 că a fost „coordonat” şi este „o acţiune clară, comandă de la Iohannis” faptul că lui Daniel Horodniceanu i-a fost prelungit mandatul de procuror şef al DIICOT, interimar, în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare. Dragnea a afirmat că speră ca niciun procuror „să nu rişte atât de mult” să dea curs acestei „demenţe”, afirmând că „foarte mulţi procurori riscă să plătească greu”.

Nu ştiu dacă vor merge mai departe cu demenţa. Ce vă pot spune cu siguranţă este că este o comandă foarte fermă. Adică nu întâmplător a fost pus imediat Horodniceanu  să gestioneze interimar la DIICOT, pentru că nu era obligatoriu să-l pună tot pe el. Aia a fost făcută coordonat. «Te mai ţinem, fă ceva cu aia». Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult încât să dea curs la această demenţă. Este o demenţă. Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. Frica pe care o au îi face să nu mai aibă nicun fel de raţiune.

Sunt unii care încearcă să se depărteze de această zonă otrăvită, sunt alţii care nu vor să mai participe la aceste execuţii şi abuzuri, şi sunt alţii care ori de frică, ori că aşa simt ei, rămân acolo ca amazoanele până când moare şi ultimul din statul paralel. Da, au de plătit, pentru că există prevederi în Codul penal care nu au fost aplicate, dar o să fie aplicate. Şi vă spun, oamenii au început să vorbească din diverse parchete, sunt destui care abia aşteaptă să înceapă să vorbească, să spună”, a declarat Liviu Dragnea duminică seară la Antena3.

„Vor Guvernul jos”

Liderul PSD a adăugat că sigur este „comandă” de la Iohannis, întrucât „vor Guvernul jos”. Dragnea a subliniat că miza este spargerea coaliţiei de guvernare şi a majorităţii parlamentare.

„Este o acţiune clară, comandă de la Iohannis, fără niciun fel de dubiu. Vor Guvernul jos. Ca un efect secundar, să nu ducem la capăt ceea ce deja produce efecte. Miza principală e să spargă coaliţia pentru a sparge majoritatea din Parlament, pentru a nu finaliza legile justiţiei şi Codurile penale. Şi pentru a nu finaliza legile securităţii naţionale”, a susţinut liderul PSD.

Întrebat dacă „sunt şanse ca aceste lucruri să se întâmple„, Dragnea a spus că nu.

„Categoric nu. Nicio şansă. Sunt absolut convins că nu mor fizic. Dacă nu mor fizic, nu am nicio problemă”, a adăugat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri