Caută
Close this search box.

Iohannis îl atacă pe Dragnea: Un politician, care mai este şi infractor, ameninţă magistraţii

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, referindu-se la declaraţiile lui Liviu Dragnea liderul PSD, că este inadmisibil ca un „infractor” să apară la televizor şi să ameninţe magistraţii, după ce a organizat un miting „mediocru” contra justiţiei.

Întrebat despre cererea depusă de „Forumul Judecătorilor din România” în care aceştia au cerut CSM apărarea independenţei justiţiei, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns:

„Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, văzând cum se trezeste un politician, care mai e și infractor, să se ducă la televizor și să amenințe acolo procurorii, după ce a convocat un miting mediocru antijustiție. Nu putem să lăsăm statul să intre într-o situație de incertitudine, că intrăm în derivă, și să ne trezim că în loc să consolidăm democrația românească noi, așa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunțăm la valori democratice. Constat o coincidență care ridică foarte multe întrebări”, a afirmat Klaus Iohannis, conform Digi24.

Ameninţările lui Liviu Dragnea: Liderul PSD a declarat duminică la Antena3 că a fost „coordonat” şi este „o acţiune clară, comandă de la Iohannis” faptul că lui Daniel Horodniceanu i-a fost prelungit mandatul de procuror şef al DIICOT, interimar, în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare. Dragnea a afirmat că speră ca niciun procuror „să nu rişte atât de mult” să dea curs acestei „demenţe”, afirmând că „foarte mulţi procurori riscă să plătească greu”.

Nu ştiu dacă vor merge mai departe cu demenţa. Ce vă pot spune cu siguranţă este că este o comandă foarte fermă. Adică nu întâmplător a fost pus imediat Horodniceanu (Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT) să gestioneze interimar la DIICOT, pentru că nu era obligatoriu să-l pună tot pe el. Aia a fost făcută coordonat. ‘Te mai ţinem, fă ceva cu ai‘. Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult încât să dea curs la această demenţă. Este o demenţă.

Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. Frica pe care o au îi face să nu mai aibă nicun fel de raţiune. Sunt unii care încearcă să se depărteze de această zonă otrăvită, sunt alţii care nu vor să mai participe la aceste execuţii şi abuzuri, şi sunt alţii care ori de frică, ori că aşa simt ei, rămân acolo ca amazoanele până când moare şi ultimul din statul paralel. Da, au de plătit, pentru că există prevederi în Codul penal care nu au fost aplicate, dar o să fie aplicate. Şi vă spun, oamenii au început să vorbească din diverse parchete, sunt destui care abia aşteaptă să înceapă să vorbească, să spună”, a spus Dragne, la Antena3.

Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România” a trimis către Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de ”atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive”, după discursurile de la mitingul PSD, dar şi în urma declaraţiilor făcute duminică seară de Liviu Dragnea, la Antena3. ”Modalitatea de exprimare creează un dubiu greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, cu consecinţa afectării imaginii sistemului de justiţie”, se arată în document, conform News.ro

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Seantului, a declarat, referitor la cererea depusă de „Forumul Judecătorilor din România” la CSM, că asociaţia nu are statut legal, fiind doar o platformă, un simplu blog, transmite Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri