Caută
Close this search box.

Verdictul oamenilor de știință. Sexul ne face mai deștepți

Cel mai recent studiul al specialistilor de la Universitatea din Amsterdam arata faptul ca persoanele care fac sex in mod regulat au performante mai bune la testele de inteligenta si atentie, decat cele care stau prost la capitolul acesta.

Cercetatorii, coordonati de Dr. Jens Forster, au realizat un studiu in care participantii au trebuit sa rezolve niste probleme si sa completeze o serie de chestionare cu informatii despre viata lor sexuala. Dupa ce au analizat informatiile, oamenii de stiinta au tras concluzia ca rezultatele cele mai bune au fost obtinute de persoanele care pun mai mult accent pe sex.

Beneficiile relatiilor intime sunt: eliminarea stresului, scaderea tensiunii arteriale, analgezic pentru dureri, remodelarea corporala, reducerea cancerului de prostata si eliberarea cailor nazale infundate. Toate aceste lucruri sunt posibile deoarece, in timpul actului sexual, creierul elibereaza oxitocina, hormonul atasamentului, care are rolul de a lega relatii interpersonale si de a scadea nivelul de stres.

Mai mult decat atat, un alt studiu facut de o echipa din Statele Unite sustine descoperirea europenilor. Ei au observat ca dezvoltarea celulara, la nivelul creierului, este mai dinamica la persoanele active sexual, comparativ cu cele virgine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri