Caută
Close this search box.

Toader îl amenință pe Iohannis în legătură cu revocarea lui Kovesi, dar nu comentează atacul lui Dragnea la adresa procurorilor

Tudorel Toader, ministrul Justițeie, comentează declarațiile președintelui Iohannis, afirmând că ar fi pentru prima oară când un demnitar pune în discuție aplicarea Constituției și a unei decizii CCR.

Toader mai susține: „Ce face președintele este cel mai periculos precedent”.

Ministrul a declarat că, în urma deciziei CCR privind revocarea Luarei Codruța Kovesi, șefei DNA, rolul Consiliului Superior al Magistraturii „nici n-a crescut, nici n-a scăzut”.

„Cu siguranță pot să vă spun că, în lunga mea experiență în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele azi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru că e pentru prima dată când un demnitar pune în discuție respectarea și aplicarea legii fundamentale, aplicarea și respectarea unei decizii CCR”, a susținut Toader.

„Minstrul Justiției reprezintă o autoritate în sens constituțional, dar de data aceasta nerespectarea Constituției capătă dimensiunea unui diferend de rang constituțional între puterile statului și puterile statului urmează să caute soluția acestei nerespectări a deciziei”, a adăugat ministrul.

Întrebat de reporterul despre amenințarea făcută de Liviu Dragnea la adresa procurorilor, la mitingul PSD și la Antena3, Tudorel Toader a declarat că nu comentează „ce declară alții, fie el și președintele republicii, care a devenit foarte cunoscător în ale dreptului constituțional”, conform Digi24.

 

Iohannis, despre amenințarea procurorilor

Despre acest lucru, Klaus Iohannis a vorbit ieri în termeni duri: „Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, văzând cum se trezeste un politician, care mai e și infractor, să se ducă la televizor și să amenințe acolo procurorii, după ce a convocat un miting mediocru antijustiție.

Nu putem să lăsăm statul să intre într-o situație de incertitudine, că intrăm în derivă, și să ne trezim că în loc să consolidăm democrația românească noi, așa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunțăm la valori democratice.”

 

Un răspuns

  1. De ce râul continuă să difuzeze aceeași temă și oratoriu? Sper că poate să-l intimideze pe președinte sau este înspăimântat de faptul că populația îl poate uita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri