Caută
Close this search box.

„Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” de săptămâna viitoare în cinematografe.

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, va intra pe data de 22 iunie în cinematografe din București, Brașov, Baia Mare, Botoșani, Constanța, Cluj Napoca, Craiova, Gura Humorului, Pitești, Târgu Mureș, Lugoj, Odobești, Onești. Filmul va mai călători pentru proiecții speciale la Timișoara și Arad. La Sibiu va ajunge în cadrul TIFF Sibiu, duminică, 24 iunie, la Teatrul Gong.

La București filmul va avea două avanpremiere la Cinema Elvire Popesco, ambele în prezența echipei filmului, săptămâna viitoare. O primă avanpremieră, girls-only, la care nici măcar regizorul filmului nu va avea acces, va avea loc marți, 19 iunie, de la ora 18.45. A doua avanpremieră va avea loc miercuri, 20 iunie, de la ora 20.30, la Cinema Elvire Popesco.

Un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

În ”Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu răspunde: „E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă. Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur sau ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva.” Ziarul Metropolis

Filmul ”Câteva conversații despre o fată” foarte înaltă este lungmetrajul de debut al celor două actrițe principale, Florentina Năstase și Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este și el la primul lungmetraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie, 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives.

Filmul va avea premiera pe marile ecrane pe 22 iunie, distribuit de Transilvania Film.

Parteneri media: Radio Tananana, Cinemagia, Zile și nopți, Vice, Movienews, Noizz.ro, AARC, SUB25, IQads, Acoperișul de sticlă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri