Caută
Close this search box.

Gogoşi cu aromă de antigel care mustesc de chimicale, pericol pentru sănătate, fereşte-te de ele!

gogoşi

Gogoşile din aluat congelat mustesc de chimicale, a aflat APC România. Astfel, o gogoaşă din aluat congelat conţine până la 14 astfel de chimicale. Există gogoşi cu aromă de lapte, dacă există cineva care putea să-şi imagineze aşa ceva.

Gogoşi cu grăsimi peste limitele de siguranţă

Gogoşile din comerţ conţin grăsimi trans peste limitele de siguranţă. Cele din aluat congelat snt colorate cu dioxid de titan. Unele gogoşi sunt glazurate cu carmin.

28 de aditivi alimentari au fost descoperiţi în produsele analizate de ONG. Îngrijorător, o astfel de delicatesă, cum ni se pare la rpima vedere, conţine până la cinci linguriţe de zahăr, iar un asemenea produs consumat zilnic, timp de 30 de zile, modifică greutatea corporală cu 1,5 kg.

APC a achiziţionat de la marii retaileri 20 de tipuri de gogoşi

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 20 tipuri de gogoşi, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestor produse și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

Au fost analizate următoarele tipuri: cu umplutură de ciocolată, cu vanilie, cu caramel, cu umplutură de fructe, cu glazură de ciocolată, cu biscuiţi Oreo, cu umplutură de zmeură, cu zahăr, cu gem de fructe, cu aromă de vişine, simple, cu aromă de vanilie, cu glazură de cacao, cu cremă de vişine, cu cremă de căpşuni, cu scorţişoară, cu glazură de ciocolată albă, cu ciocolată şi alune, cu umplutură de gem de caise şi gogoşi berlineze.

„Tu ştii ce alegi?”

Studiul privind calitatea gogoşilor fabricate din aluat congelat face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Tu ştii ce alegi?”, campanie realizată cu sprijinul Fundaţiei „Mâine va fi mai bine”.

Apa minerală, plată sau de la robinet? Tu știi care e cea mai bună variantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri