Caută
Close this search box.

Mutare surprinzătoare a lui Iohannis: Vlase, vicepreşedinte al PSD, propus la conducerea SIE

Mutare neaşteptată a preşedintelui Klaus Iohannis, care a transmis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei – Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, în care propune numirea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie, în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase”, arată Administraţia Prezidenţială.

Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

UPDATE: USR afirmă, într-un comunicat de presă, că propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis este o „cedare tactică” a acestuia în fața amenințările cu suspendarea venite din partea PSD.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, susţine că că propunerea lui Gabriel Vlase în fruntea Servicilui de Informații Externe nu a fost făcută „sub nicio formă” în urma unei negocieri între Klaus Iohannis și cei de la PSD-ALDE. Orban a admis însă că că nu cunoaște integral motivele care au stat la baza acestei propuneri, conform HotNews.

Vlas, vicepreședinte al Camerei Deputaților, conduce de multe ori ședințele de plen. El a fost ales vicepreședinte regional al PSD la congresul din 10 martie, după ce mai ocupase această funcție.

Este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii, şi doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

În septembrie 2016, Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director al SIE.

Gabriel Vlase, aflat la al patrulea mandat de deputat, este vicepreședinte al PSD.

El s-a remarcat în rândul liderilor PSD ca având pasiune pentru servicii secrete și siguranță națională, arată HotNews.

A fost în trecut președintele comisiei de Control SIE și a urmat cursuri la Agenția Națională de Informații a SRI. Vlase a trecut ani de zile drept unul dintre apropiații lui Viorel Hrebenciuc. De altfel, numele lui a apărut in dosarul retrocedarilor, în care Hrebenciuc a fost condamnat de ÎCCJ la 2 ani de închisoare cu executare.

Vlase a negat ca ar avea vreo legatura cu acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri