Caută
Close this search box.

Rusia: Alexei Navalny eliberat după 30 de zile de detenție

Principalul adversar al Kremlinului, Alexei Navalny, a anunțat că a fost eliberat joi după ce a fost arestat 30 de zile, informează AFP.

Sunt alături de voi din nou după o detenție de 30 de zile și sunt foarte fericit să fiu liber”, a scris el pe Twitter. Aleksei Navalny, care și-a sărbătorit cea de-a 42-a aniversare în închisoare, a fost condamnat la 15 iunie pentru organizarea unei demonstrații cu două zile înainte de inaugurarea lui Vladimir Putin pentru cel de-al patrulea mandat prezidențial. Sub sloganul „El nu este țarul nostru”, adversarul a chemat pe 5 mai pe susținătorii săi să meargă pe străzi. Mii de oameni din diferite orașe ale țării au ieșit la demonstrații.

Navalny a majorat în ultimele luni demonstrațiile punând în acest fel presiuni asupra Kremlinului, după ce a fost declarat neeligibil pentru alegerile prezidențiale din 18 martie, câștigate fără îndoială Vladimir Putin. Aceste întâlniri au atras mulți tineri, care împărtășesc intens investigațiile sale asupra elitelor politice considerate corupte pe rețelele de socializare.

În octombrie 2017, el a petrecut de asemenea 20 de zile în detenție. Pe rețeaua Instagram, adversarul politic a descris condițiile de detenție: „Toate celulele au fost renovate, grile vopsite în loc de găuri în pământ, au pus toaleta“ și „produse alimentare  mai bune decât într-un restaurant”. „Se pare că autoritățile nu exclud faptul că trebuie să oprească bețivii englezi în stare de ebrietate și nu doresc ca ei să strice reputația Rusiei”, a spus el. „Dacă intenționați să încălcați ordinea publică, grăbiți-vă și după Cupa Mondială, căruța de aur se va transforma într-un dovleac”, a adăugat el.

Un decret semnat de președintele Vladimir Putin restricționează sever dreptul rușilor de a protesta în timpul Cupei Mondiale – 2018, care ar trebui să înceapă joi la ora 15:00 GMT. În acest fel, evenimentele publice non-sportive pot fi organizate numai în regiuni ale orașelor gazdă în locuri și momente aprobate de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri