Caută
Close this search box.

Accesul turiștilor, restricționat pe Retezat

Accesul turiştilor pe mai multe trasee din Masivul Retezat este restricţionat, vineri, după ce ploile abundente din ultimele zile au umflat râurile de munte, iar drumurile şi podeţele spre anumite zone importante, căutate de vizitatori, au fost distruse sau luate de ape, scrie Agerpres.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să fie atenţi la acest sfârşit de săptămână pentru că s-ar putea ca unele podeţe, despre care ştiau că se află pe trasee, să fi fost antrenate la vale de scurgerile venite de pe versanţi.

Potrivit şefului Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, în zona Valea Râului Mare, drumul care duce de la barajul Tomeasa până la Poiana Pelegii este închis după ce aceasta s-a surpat, iar pericolul persistă în continuare.

Pe Valea Râuşorului, drumul care duce din comuna Râu de Mori spre staţiunea montană Râuşor este închis, după ce cursul de apă a surpat carosabilul pe trei porţiuni cuprinse între 10 şi 40 de metri.

O altă zonă cu probleme este pe Valea Pietrele, unde majoritatea podeţelor din zona Cabanei Pietrele au fost luate de ape, salvamontiştii şi rangerii de la Administraţia Parcului Naţional Retezat intervenind vineri pentru repararea provizorie a podului principal care duce spre Cabana Genţiana şi care poate asigura accesul spre traseele de creastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri