Caută
Close this search box.

Barna: Strategie pentru împiedicarea unei suspendări a lui Iohannis de către Dragnea, fără referendum

Dan Barna, preşedintele USR, susține că va încerca să adopta o strategie comună cu PNL şi PMP pentru a împiedica PSD/ALDE să-l suspende pe președintele Iohannis.

Barna afirmă că lui Liviu Dragnea, liderul PSD, îi este frică să organizeze un referendum pentru demiterea preşedintelui, pentru că, știe, îl va pierde, motiv pentru care pregătește o mutare neconstitutuțională și abuzivă.

Lui Dragnea îi e frică de popor.
USR va lupta din răsputeri să oprească tentativa de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregătește o mutare neconstitutuțională și abuzivă: suspendarea președintelui pentru a prelua, prin Călin Popescu Tăriceanu, conducerea României și pentru a distruge instituțiile care-i mai rezistă, scrie Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Voi încerca, în zilele ce vin, să discut cu celelalte partide parlamentare de opoziție, PNL și PMP, pregătirea unei strategii comune pentru a împiedica un astfel de atac neconstituțional și nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Cred că este momentul să încercăm să-i convingem pe aliații PSD – ALDE, UDMR și grupul minorităților- să nu intre în acest joc, să nu fie doar pioni într-un plan care nu e al lor și care va arunca România în haos și dezbinare.

Nu e posibil ca majoritatea parlamentară să abuzeze în halul ăsta de putere. Unde vom ajunge? Atunci când lui Dragnea nu-i convine ceva, îl suspendăm pe președinte din trei în trei luni? Constituția ne spune foarte clar că organizarea referendumului după suspendarea președintelui este imperativă.

Dar Dragnea și tandemul odios Iordache&Nicolicea sunt pregătiți să calce în picioare Constituția și să o batjocorească pentru că lui Liviu Dragnea îi e frică de să meargă până la referendumul de demitere a președintelui. Pentru că-l va pierde.

Românii nu vor alege niciodată un penal președintelui României. Și știe la fel de bine că dacă încearcă să fraudeze voința poporului, așa cum a mai făcut-o în 2012, va răspunde în fața Justiției, conchide Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri