Caută
Close this search box.

Furată de arbitri și cu un Messi deprimat, Argentina face egal cu Islanda

Ceea ce nu era greu de prevăzut, anume un rateu al Argentinei în debut, s-a și produs. Cu aproape anonima selecționată a Islandei, fosta dublă campioană mondială (în 1978 și 1986) nu a obținut decât un egal, 1-1, dar chiar și așa nu a reușit să ”egaleze” prestația submediocră a Franței din meciul antterior, care Franță, culmea, a și câștigat în fața Australiei (2-1).

Foarte interesant este că rivalul etern al lui Cristiano Ronaldo, Leo Messi, a ratat la 1-1 un penalty care putea închide tabela la un mult mai logic 2-1 în favoarea Argentinei. Moment după care islandezii au mai avut una sau două ocazii, destul de anemice, dar au continuat închizându-se într-o apărare meschină și searbădă, cu toată echipa în propriul careu, mai cinic decât celebra ”autobază” adusă în poartă de Sorin Cârțu…

Dar istoria va consemna doar rezultatul final de pe Stadionul Spartak din Moscova. Putea și trebuia să fie (cel puțin) 2-1 în favoarea Argentinei, a fost doar:

Argentina-Islanda 1-1 (1-1),

într-o grupă în care mai avem echipele Croației și Nigeriei, așadar o grupă C nu foarte dificilă, dar capabilă de orice surprize. Au marcat Sergio Kun Aguero (min.19) și A. Finnbogason (min.23).

Tot la fel de evident este că Argentina poate învinge, de pildă, cu un 1-0 ”chinuit” Croația și se califică fără probleme. Rămâne însă diferența de la cer la pământ între Messi și Ronaldo. Cine mai avea vreun dubiu asupra persoanei celui mai valoros fotbalist al lumii s-a lămurit fără echivoc. Chiar dacă mulți încă nu recunosc. Dar asta nu ține de ”Mondial”, e cu totul altă problemă.

Iar în final, o întrebare pentru cititorii noștri. De ce oare Messi pare total deprimat și nu joacă nimic la naționala Argentinei, iar la Barcelona e un zeu ?? Ne puteți răspunde la comentarii… (foto The Guardian)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri