Caută
Close this search box.

CM 2018. Șoc total, campioana mondială, Germania, îngenuncheată de Mexic

Asta era chiar de necrezut: campioana mondială en-titre, Germania, cea care învinsese Brazilia la ea acasă acum 4 ani cu 7-1 (!), să înceapă noua ediție a turneului final cu o înfrângere și încă una în fața unei selecționate care nu se numără între favoritele la titlul mondial. Mexicul, pentru că despre această selecționată este vorba, nu s-a numărat niciodată printre granzii fotbalului mondial, deși are un campionat foarte puternic, iar în această țară fotbalul se află la mare, uriașă prețuire.

Așadar, Germania-Mexic 0-1 (0-1), după o repriză secundă dominată categoric și dramatic de nemți, întro grupă F din care mai fac parte Suedia și Coreea de Sud, o grupă deloc simplă pentru învinsa de duminică seara.

Golul mexicanilor (vezi foto) a fost marcat de Hirving Lozano (doar 22 de ani, echipier al formației PSV Eindhoven) în minutul 35. la finalul celor 90 de minute, plus 3 de prelungiri, l-am văzut plângând de fericire pe tânărul Lozano, care a oferit mexicanilor o opțiune uriașă pentru a trece de faza grupelor și a urca în optimile de finală ale ”Mondialului”.

Jucând cu o dârzenie fabuloasă în apărare, ca și cum ar fi fost meciul vieții lor, mexicanii au avut și destul de dese incursiuni pe contraatac, foarte spectaculoase și, mai ales, periculoase, spre poarta nefericitului (ca și toți colegii săi) Manuel Neuer. Care Neuer, spre final, a urcat cu disperare în atac, precum Necula Răducanu pe vremuri, portarul Rapidului și al naționalei, care venea în careul advers la loviturile de corner !

Așadar, Mexicul a răzbunat în mod fabulos Brazilia, care fusese învinsă într-o manieră catastrofală și fără precedent, 7-1 la Belo Horizonte, la ”mondialul” anterior, chiar la ea acasă, în 2014. Germania, cu toată cohorta ei de vedete, Thomas Mueller, Mario Gomez, Tony Kross, Marco Reus, Matts Hummels, Kimmich, Ozil, Draxler și ceilalți a părăsit terenul cu capul plecat, la propriu și la figurat. În ochii tuturor acestora se putea citi teama evidentă de a rata calificarea în optimi, în vreme ce la mexicani, veteranul Rafa Marquez, 39 de ani, aflat la a cincea Cupă Mondială, jubila pe bună dreptate, alături de portarul Ochoa (un mic erou), de Lozano, Salcedo, Hector Moreno sau Chicharito, cel care a fost împins cu mână în careu, tot la un contraatac, în minutul 69, de către Mats Hummels. Dar arbitrului i-a fost frică să acorde penalty pentru out-sideri . Și nici măcar nu a consultat arbitrajul-video (VAR-ul) ! Însă, ca întotdeauna, Dumnezeu e Sus.

Foto Getty images

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri