Caută
Close this search box.

Criza migranților: O majoritate a francezilor împotriva recepției Aquarius într-un port francez

O majoritate a opiniei franceze consideră că guvernul a făcut alegerea potrivită prin faptul că nu a oferit ospitalitate navei de ajutor Aquarius, care a sosit deja în Spania, după o săptămână de rătăcire în Marea Mediterană, potrivit unui sondaj publicat luni, informează AFP.

Cei 630 de migranți salvați de nava folosită de ONG-ul „SOS mediteranean” au acostat duminică în portul Valencia, în estul Spaniei. Refuzul Italiei și Maltei pentru găzduirea Aquarius a aruncat Europa într-o nouă criză privind migrația și a provocat o trecere la arme diplomatice între Franța și Italia. În Franța, alegerea de a nu saluta nava ce a trecut aproape coastele sale, a fost criticată de unii, regretând lipsa de empatie și solidaritate a autorităților franceze, în timp ce doar în Europa, populația și guvernele tind să adopte mai multe poziții mai greu în fața sosirilor masive ale migranților.

Un studiu realizat de Opinie Media Sénat Publice, Les Echos și Radio Classique, indică faptul că 56% dintre francezi cred că Franța a făcut alegerea potrivită prin faptul că nu a invitat Aquarius, față de 42% cred contrariul (2 % s-au abținut). În Germania, un sondaj publicat vineri arată că aproape 90% din populație dorește mai multe evacuări ilegale, iar mai multe țări au susținut lideri cu poziții ferme împotriva imigrației. Dacă Franța nu a propus Aquarius nu acosteze într-unul din porturile sale, Spania s-a oferit să găzduiască unii dintre migranții salvați de navă.

Studiul de opinie a fost efectuat online, în perioada 13 – 15 iunie, într-un eșantion de 1.020 de persoane în vârstă de 18 ani și peste, utilizând metoda cotei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri