Caută
Close this search box.

Atenție, Simona ! Muguruza strigă fără jenă că vrea al doilea Wimbledon

Campioana de anul trecut de la Wimbledon, hispano-venezueleana Garbine Muguruza, şi-a declarat sus și tare hotărârea categorică de a câştiga al doilea an la rând cel mai mare turneul al lumii, cel de pe iarba londoneză.

Ca urmare, Muguruza, învinsă de Simona Halep în semifianlele de la Roland Garros, a început în forță sezonul de o lună pe iarba britanică. Fiind, în lipsa Simonei și a lui Wozniacki, favorită nr.1 la Birmingham, Muguruza a câştigat categoric meciul din primul tur cu Anastasia Pavlyuchenkova, 6-1, 6-2. A fost a 25-a victorie pe iarbă din cariera jucătoarei aflate acum pe locul 3 WTA, dar cu mari și neascunse ambiții de a fi lider.

„Este entuziasmant să joci pe iarbă, este ceva unic. Jucăm doar aici, în Anglia, este doar o lună de iarbă şi de fiecare dată când venim aici ne simţim ciudat”, a declarat Garbine Muguruza în Anglia.

Şi favorita numărul 2 a aceluiași turneu, Elina Svitolina, a trecut de primul meci, contra Donnei Vekic. Ucraineanca (învinsă de Mihaela Buzărnescu la Roland Garros) și-a refăcut repede moralul și a câştigat destul de clar, cu 6-1, 3-6, 6-1, iar în turul al doilea, numărul 5 mondial o va întâlni pe franțuzoaica Alize Cornet.

„Donna joacă tot timpul bine pe iarbă şi mă aşteptam la un meci foarte greu. Sunt foarte fericită pentru felul în care am jucat”, a declarat Svitolina.

Aflată și ea în mare formă de la începutul anului, cehoaica Petra Kvitova a reuşit o victorie aproape zdrobitoare, cu 6-3, 6-4, în fața unei specialiste a ierbii și favorite a publicului, britanica Johanna Konta şi probabil că o va învinge și pe Daria Gavrilova pentru a ajunge în sferturi. Va fi un final foarte încins la Birmingham. (foto indianexpress.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri