Caută
Close this search box.

«Ultimatum pentru Dragnea», protest în faţa Parlamentului, dar și în orașele din țară

Ultimatum pentru Dragnea”, un protest anunţat azi, în faţa Parlamentului, dar și în multe alte orașe, cum ar fi la Brașov, Iași, Sibiu, Ploiești, Constanța, Piatra Neamț, Alba Iulia ori Miercurea Ciuc.

Manifestaţia a fost anunţată pe Facebook după ce în spaţiul public au apărut informaţii că ar putea fi începută procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis.

Tot azi, după ora 18.00, sunt programate proteste în mai multe oraşe. Motivul: Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală, arată News.ro.

ULTIMATUM pentru DRAGNEA! PSD, luaţi aminte, dacă începeţi procedura de supendare a preşedintelui, nu o să mai aveţi unde să vă ascundeţi de poporul român! V-am auzit pe toţi că mergeţi până la capăt, de data asta poporul spune #pânălacapăt. Noi avem ultimul cuvânt! Pe 20 iunie, venim la CASA POPORULUI!, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Protestul ar urma să aibă loc în faţa Parlamentului, de la ora 12.00.

Manifestaţia a fost anunţată pe Facebook după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora în 20 iunie ar urma să se discute în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Şedinţa de plen a fost deja convocată la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, care va prezenta în faţa parlamentarilor stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019.

Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Hai să ieșim în stradă pe 20 iunie, în București! 
Dacă vor declanșa procedura de suspendare a Președintelui României, vom merge la Parlament, intrarea Izvor, scrie pe Stop joc, penalilor!

Altfel, vom merge la Guvern, în Piața Victoriei, locul obișnuit al protestelor noastre.

Ieșiți și spuneți DA democrației, domniei legii și luptei anticorupție. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. 
Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș.

Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație.

Nu si daca ii oprim. Ne vedem in strada!

Tot azi, de la ora 18.00, ar urma să aibă loc alte proteste în mai multe oraşe din ţară, după ce Camera Deputaţilor a adoptat luni seară proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală.

Astfel, sunt anunţate proteste la Suceava (în faţa prefecturii), la Iaşi (Piaţa Unirii), la Galaţi (prefectură), la Sibiu (Piaţa Mare), la Baia Mare (prefectură), la Satu Mare (prefectură), la Braşov (prefectură), la Brăila (prefectură), la Ploieşti (prefectură), la Alba Iulia (prefectură), Constanţa (prefectură), Miercurea Ciuc (prefectură), Călăraşi (prefectură), Focşani (Piaţa Unirii), Piatra Neamţ (prefectură), Tulcea (Piaţa Civică), Craiova (prefectură), Piteşti (prefectură), Buzău (prefectură), Târgu Jiu (prefectură), Oradea (prefectură), Botoşani (prefectură), Bacău (prefectură), Vaslui, Târgovişte (prefectură), Arad (prefectură) şi Timişoara (Piaţa Victoriei).

Peste trei mii de oameni au protestat marţi seară, la Cluj-Napoca, faţă de modificările la Codul de procedură penală adoptate de Parlament. Oamenii au scandat „Libertate”, „Hoţii”, „Demisia”, „Fără penali”, ”Jos Guvernul”, „Anticipate” sau ”PSD, ciuma roşie”.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat, luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, după mai multe ore de dezbateri. PNL şi USR au anunţat că vor ataca legea la Curtea Constituţională.

Un răspuns

  1. Era firesc sa se ajungă aici, dacă in toată aceasta perioada oameni ca E. Andronescu s-a complăcut sa facă parte din Organizația PSD condusă M. Vanghelie, medici celebrii, anchetati pentru diverse infractiuni(Prof. Lucan, Burnei, etc) si multe alte exemple, din care nu trebuie lăsat la urma rolul Confederațiilor Sindicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri