Caută
Close this search box.

Coreea de Sud: pași importanți pentru scoaterea în afara legii a consumului de canină

Un tribunal sud-coreean a decis că este ilegal să se sacrifice câinii pentru carne, o mișcare care ar putea fi văzută de susținătorii drepturilor animalelor ca pe un prim pas spre a scoate în afara legii consumul de canină, relatează AFP.

Canina este parte a tradiției culinare sud-coreene, unde se estimează că un milion de câini sunt mâncați în fiecare an. Cu toate acestea, această utilizare scade. Tot mai mulți sud-coreeni consideră câinele este mai degrabă un prieten al omului decât un animal de fermă destinat să ajungă pe farfurie. Practica este tabu printre generațiile mai tinere, iar avocații drepturilor animalelor se aud tot mai mult. Subiectul se află într-o zonă neutră, în absența unei interdicții specifice. În același timp, autoritățile au invocat norme de igienă și legi privind protecția animalelor care interzic metode crude de sacrificare pentru a închide fermele și restaurantele înainte de evenimente internaționale, cum ar fi Jocurile Olimpice de Iarnă care au avut loc în Pyeongchang.

Anul trecut, Asociația pentru îngrijirea animalelor, Care, a intentat un proces împotriva unui fermier din Bucheon, acuzat de „uciderea animalelor fără motive întemeiate” și încălcarea reglementărilor privind igiena și standardele de construcție. Procuratura îl acuzase și instanța orașului Bucheon l-a găsit vinovat, condamnându-l la trei milioane de won (2.300 de euro). Persoana în cauză a renunțat la recurs. Kim Kyung-eun, avocatul Care, a lăudat hotărârea din aprilie anul trecut, dar aceasta a fost oferită mass-mediei abia în această săptămână. „Este foarte important, deoarece aceasta este prima hotărâre a instanței că uciderea câinilor pentru carnea lor este ilegală în sine”.

Conform unui studiu realizat în 2017, 70% din sud-coreeni nu mănâncă câini, dar doar 40% solicită interzicerea consumului acestora. O dezbatere care se găsește în alte societăți asiatice care consumă câini, ca și în China, unde a deschis joi festivalul de carne canină Yulin. Acest eveniment anual atrage criticile occidentalilor. Taiwan a anulat consumul de canină anul trecut, cu reacții mixte. Unii au spus că este nedrept să dorești să salvezi niște specii sub „o lege animală drăguță”.

Hotărârea din Bucheon a înfuriat pe crescătorii care organizează sacrificarea în fermele lor, deoarece abatoarele specializate nu sunt permise. „Este un scandal. Nu putem accepta o hotărâre care spune că uciderea câinilor pentru carnea lor este un capriciu“, a declarat televiziunii YTN, Cho Hwan-ro, reprezentantul asociație crescătorii. Există 17.000 de ferme zootehnice în Coreea de Sud, a declarat el, solicitând guvernului să legalizeze în mod explicit consumul de carne de câine și să permită abatoare specifice. „Trebuie să facem diferența între câini pe care îi consumăm animalele de companie”, a continuat el, adăugând că acestea sunt rase diferite crescute diferit. „Vaci, porci, găini și rațe sunt crescute pentru a fi mâncate, de ce nu și câini?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri