Caută
Close this search box.

Reacţii la condamnarea lui Dragnea. Cioloş şi Orban cer ca Dragnea să părăsească viaţa publică

reacţii

Doi dinrte liderii Opoziţiei cer retragerea imediată a lui Liviu Dragnea din toate funcţiile publice. Aceştia sunt liderul PNL, Ludovic Orban, şi Dacian Cioloş.

„Domnul Dragnea trebuie să părăsească viaţa publică. Un politician cu două condamnări în Justiţie nu poate să mai stea în fruntea României şi să dicteze politica penală a statului. Pentru binele acestei ţări, pentru a rămâne într-o ordine legală şi morală, şeful Camerei Deputaţilor trebuie să renunţe la orice pârghie de putere”, a scris Dacian Cioloş pe contul său de Facebook, potrivit RTV.

El mai spune că demisia lui Dragnea ar putea fi şansa şi a celor de la putere să renunţe la manipulare pentru a apăra „un vătaf”.

„Demisia ar putea fi o şansă şi a celor de la putere pentru a renunţa la manipulări, agresivitate şi polarizarea României doar pentru apărarea cu orice preţ a unui vătaf. România are şansa să revină la normalitate. Avem nevoie de o nouă clasă politică. Una onestă, profesionistă şi cu bun simţ. Trebuie să ne redescoperim decenţa. Trebuie să ne oprim din goana asta de a modifica legi pentru a salva politicieni. Din încercările de a intimida justiţia la televizor. Avem nevoie de o justiţie nu numai independentă dar şi profesionistă”, mai spune fostul premier.

Pe de altă parte, Ludovic Orban îi cere lui Liviu Dragnea să demisioneze imediat din toate funcţiile publice.

„Nu am obiceiul să comentez deciziile instanţelor, dar cred că după această decizie a instanţei,Liviu Dragnea trebuie să demisioneze de urgenţă din toate funcţiile publice pe care le deţine”, a declarat Orban la Realitatea TV, potrivit Ştiri pe surse.

Orban a precizat şi că în cazul în care Dragnea nu va demisiona toţi parlamantarii PSD ar trebuie să îl schimbe din funcţie. „România este dominată de un individ şi de clanul său”, a conchis Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri