Caută
Close this search box.

Tăriceanu vrea ca Parlamentul să devină o fortăreaţă: Nici cameramanii nu se pot apropia de aleşi

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a anunțat că vor fi restricţii în Parlamentul Românei pentru vizitatori și jurnaliști. Incredibil, dar adevărat: în opinia lui Tăriceanu, nici cameramanii nu se vor mai putea apropia de aleși.

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, urmare a protestului de miercuri, a anunţat preşedintele Senatului, după şedinţa Birourilor permanente, scrie

Tăriceanu s-a arătat deranjat de ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, afirmândcă sunt funcţionari care probabil nu şi-au făcut treaba.

El susţine că protestul de ieri din Parlament a fost ca la rugby şi afirmă că de 26 de ani de când este în Parlament nu a văzut aşa ceva.

“Ceea ce s-a întâmplat a fost un fel de maul, ca la rugby, în care erau de-a valma diferite persoane. Sunt de 26 de ani în Parlament şi ceea ce mi s-a întâmplat ieri nu mi s-a întâmplat niciodată de când sunt în Parlament”, spune Tăriceanu.

În momentul în care unul dintre jurnalişti a vrut să îi adreseze o întrebare, Tăriceanu a spus: “Vă rog să mă lăsaţi să vorbesc. Dacă vă comportaţi aşa, bănuiesc că sunteţi una din persoanele care ieri erau la fel de amabile şi civilizate, în ghilimele”.

Tăriceanu a mai declarat că vrea să modifice regulamentul din Parlament după modelul Parlamentului European şi susţine că nu trebuie să aibă loc manifestaţii de nicio natură în această instituţie.

“Pe baza propunerilor pe care le vom primi, aşa cum v-am spus, şi în baza bunelor practici de la Parlamentul European sau alte Parlamente democratice, le vom stabili şi în Parlamentul României. Parlamentul nu trebuie confundat, nu se fac manifestaţii publice nici paşnice, nici nepaşnice. Ieri am văzut că practica instaurată încet-încet de un an şi jumătate de USR se extinde. Am avut parte de tot felul de noutăţi de tip PRM. Vă aduceţi aminte, după plecarea PRM-ului, în Parlament se instalase o atmosferă cât de cât civilizată. Acum, locul PRM a fost luat de partidul USR. Colegii mei nu suntem de acord cu asemenea gest de manifestări”, a mai spus Tăriceanu, citat de News.ro.

Regulile lui Tăriceanu

Preşedinele Senatului a spus că vor exista reguli mai stricte şi pentru cameramani, deoarece aceştia nu mai trebuie să îi îmbrâncească pe politicieni pentru a-i forţa să dea declaraţii.

În final o să trebuiască să existe şi anumite reguli în ceea ce vă priveşte, adică camerele pot să stea acolo, nu cred că trebuie să vină toţi cameramanii cu camerele peste noi, să ne îmbrânească, să ne forţeze să dăm declaraţii”, a continuat acesta.

Preşedintele Senatului a precizat că vor fi reguli stricte atât pentru vizitatori, cât şi pentru jurnalişti, astfel încât cameramanii să nu mai poată să se apropie de parlamentari.

El a spus că au fost mandatate secretariatele generale ale celor două Camere ca, împreună cu comisiile juridice, să propună măsuri.

”Cuib de hoţi şi de mafioţi”

Câţiva protestatari Rezist s-au aflat ieri pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă şi au strigat: ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”, ei aşezându-se pe jos, pentru a nu fi evacuaţi de către agenţii de pază.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi premierul Viorica Dăncilă au ieşit din sala plenului reunit protejaţi de agenţii de pază, care au făcut un cordon pentru ca protestatarii să nu ajungă în preajma celor doi. Dragnea nu a vrut să discute nici cu jurnaliştii, iar  Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că protestul reprezintă o manifestaţie fascistă, afirmând că „aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri