Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă: Cei care cer demisia presedintelui PSD încalcă grav Constituţia

viorica dăncilă

Una dintre primele reacţii ale PSD vine de la preşedintele executiv al partidului, prim-ministrul Viorica Dăncilă. Prezentăm în continuare conunicatul integral semnat de aceasta.

viorica dăncilă

Decizia instanţei de judecată în cazul preşedintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituţiei.

Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiţie, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menţine şi după recursul din apel.

Cred cu tărie în nevinovăţia preşedintelui PSD şi îl asigur de toată susţinerea mea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343.

Consider că cei care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii finale, încalcă grav Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează toate prezumţia de nevinovăţie.

Guvernarea PSD – ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleaşi. Vom realiza programul de guvernare şi vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în faţa cetăţenilor, uniţi şi puternici în faţa tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor.

Viorica Dăncilă, preşedinte executiv PSD”.

3 răspunsuri

  1. cel mai probabil ca dragnea va cadea, iar molusca cea docila, va deveni cea mai mare victima colaterala…( iar daca da, iohanis isi va reaminti de „inalta tradare”)

  2. Nimeni nu a servit în acest guvern P.S.D, nu a primit încă mesajul din partea populației că P.S.D / ALDE și ideologia lor comunistă autocratică nu este dorită în această țară. Dancilla citează „angajamentele luate față de cetățeni”, ea este, evident, orb pentru cei 8000 de oameni din Piața Victoriei, care jubilează verdictul de seara. Timpul ca acest guvern să demisioneze în fața blocului înainte ca oamenii să-i arunce afară!

  3. Taci Fa din gura ca tu nici nu ai citit Constitutia si nu stii ce contine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri