Caută
Close this search box.

Dragnea, declaraţii războinice: Nu mă sperie nici Kovesi, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Băsescu, nici Ponta

Liviu Dragnea, liderul PSD, reacţionează cu o declaraţie războinică la condamnarea sa de către magistraţii ICCJ – trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Ameninţător, el susţine că va merge până la capăt: „Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea„.

Dragnea a anunţă că, în pofida condamnării, rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”.

După condamnare sa de ieri, a doua din ultimii 3 ani, Dragnea spune că PSD a greşit fiindcă ar fi avut o atitudine procedural corectă în Parlament, însă, de acum, atitudinea PSD va fi ”mult mai fermi şi mai radicală” faţă de ceea ce vrea să facă.
a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii, a spus Dragnea, la finalul declaraţie sale, fără alte explicaţii.

„Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat el

Liviu Dragnea a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei CEx, care s-a desfăşurat în biroul lui din Parlament, şi nu în sala în care era programat.

El a venit în faţa jurnaliştilor împreună cu premierul Viorica Dăncilă şi alţi lideri ai partidului, între care Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Codrin Ştefănescu.

Dragnea a susţinut că a fost târât în acest dosar pe baza a două declaraţii din partea a „două doamne inculpate în dosar”. El făcea referire la Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu, angajate fictiv la DGASPC Teleorman.

„Despre proces şi despre sentinţa de ieri, câteva informaţii pe care eu cred că publicul e bine să le ştie. Eu am fost târât în acest dosar pe baza a două declaraţii din partea a două doamne inculpate în dosar. Una dintre doamne a spus că eu i-am zis să se angajeze la Protecţia Copilului, dar să nu meargă la serviciu şi cealaltă doamnă a spus că mi-a zis mie la un moment dat că sunt două angajate care nu vin la serviciu şi eu i-am zis să le mai ţină. Asta au spus la DNA. În faţa instanţei, una din cele două angajate a răspuns clar la întrebarea explicită a judecătorului dacă eu i-am spus să meargă la Protecţia Copilului şi să nu meargă la serviciu şi a spus nu.

Deci, asta este una. La confruntarea pe care a organizat-o completul de judecată între mine şi cealaltă doamnă, i s-au pus câteva întrebări: dacă eu am făcut presiuni asupra dumneaei să le ţină la serviciu pe cele două. A spus nu. Dacă am făcut presiuni asupra vreunui angajat de la Protecţia Copilului ca să semneze în fals nişte documente. A spus nu. (…) Acuzaţiile au fost distruse chiar de cele două care le făcuseră. Ieri am asistat la o execuţie în masă. A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea şi un judecător care a rezistat a făcut opinie separată şi care mă vedea nevinovat şi mă vede şi acum nevinovat”, a declarat Dragnea.

El a susţinut că după declaraţiile făcute în instanţă de cele două angajate DGASPC, atât el cât şi avocaţii şi oameni cu pregătire juridică nu vedeau altă cale decât achitarea.

Dragnea spune că i se trage de la miting

„Am ştiut că acea manifestere va mări presiunea pe judecărori, petentru că i-a speriat, am ştiut că va contribui la condamnarea mea. Am vazut unii la o televiziune că au ameninţat direct judecătorul care are o opinie separat, spunandu-i să îşi bage minţile-n cap”, a declarat Dragnea.

Liderul a spus că le-a transmis colegilor săi din PSD că obiectivele lui răman aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică, iar statul paralel să fie zdrobit.

Şi va fi zdrobit. Miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconst, alţii sunt târâţi pe la DNA şi prin tribunale pe acelasi articol sovietic le cer iertare că s-a lungit atât de mult modificarea Codului penal. Poate nu o să mă ierte. Maniera de a avea o abordare procedural corectă s-a dovedit una greşită, pentru că în parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurii normale, dezbateri, adoptare si promulgare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Se bazează pe susţinerea liderilor PSD

”Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte (al Camerei Deputaţilor – n.n.) pe masă, în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri – stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabuilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş – au spus ei – ca PSD să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult”, a relatat Dragnea.

Iar el le-a spus colegilor: ”Nu am nicio ezitare. Am spus în faţa Congresului, am spus-o şi in faţa a sute de mii de oameni la miting că am de gând să merg până la capăt, am ştiut că atunci când am organizat mitingul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată – pentru că acel miting i-a speriat foarte tare Mi-am dat seama că acel miting va contribui al condamnarea mea. (…) Eu le-am spus că obiectivele mele rămân aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică şi va fi pus, iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdorobit. Şi va fi zdrobit”.

Îmi cer iertare acum în faţa dvs şi în faţa celor care ne privesc miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic şi alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosar. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege (…), toate sunt atacate, toate sunt retrimise.

Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Liviu Dragnea.

Dragnea nu a răspuns niciunei întrebări a jurnaliştilor.

4 răspunsuri

  1. Draoricine ar proceda la fel, daca ai intrat intr-o lupta, dreapta sau nedreapta, deobicei cei cu curaj, merg pana la capat chiar daca stiu ca sunt de partea raului si chiar daca banuiesc ca vor pierde, ei -totusi- isi joaca toate sansele… Iar asta inseamna (banuiesc) in primul rand, niste OUG uri puternice si suspendarea hipopotamului de Sibiu, cu creier ca de soricel handicapat mental, probabil ca acum s-a facut -si fizic- cat un soricel si se ascunde prin sertarele vreunui birou…Ieri, extaz, azi agonie…gnea ramane seful PSD: „Statul paralel” va fi zdrobit. Merg pan

  2. Marele tun pe care dragnea il va da, inca nu este pomenit acum, insa este singura lui sansa pentrua fi linistit pe restul vietii sale, anume, este INTOARCEREA LA MONARHIE, cu duda si margareta, iar el va primi un post lifetime, consilier al coroanei, asa ca nimeni nu se va mai putea atinge de el, iar toate deciziile tot el le va lua, eventual la un spritz cu „colonelul” duda, ajuns print consort… Acesta este marele pericol, transformarea Romaniei in cea mai ciudata strutocamila, „monarhia comunista”…Iar aceasta va pune capac la orice incercare de normalizare, pentru ca „s-a facut reparatia istorica, etc.” si nicio putere straina nu va mai putea comenta… TOCMAI pentru acest lucru, cretinii orban, iohanis si alte hahalere ca si ei trebui sa se miste repede si sa inteleaga ca este ultimul moment cand ei mai pot avea consensul international…Este vorba de faptul ca republica a fost instalata ilegal si prin forta, asa ca si intoarcerea la Monarhie se poate face tot printr-o oarecare fortare, numai ca se va face cu aport Englez, care va garanta iesirea Romaniei din aceasta mocirla… Deci cei doi nenorociti &comp., plus ongurile monarhiste (daca sunt autentice) trebuie sa mearga imediat la ONU, UE, NATO si in Anglia si -rapid- sa treaca la fapte , pana nu -din nou– drragnea le-o ia inainte…

  3. Insa probabil, ca nu se va misca nici macar o iota , in acest sens, nici de catre cei doi mari geambasi( cu pretentii de mari politicieni) si nici de ongurile „monarhiste”, care in Romania sunt-eventual- atasate ex-casei regale romanesti( total destructionata) si nicidecum ideii de Monarhie in sine(care nu poate fi salvatoare sub nicio forma cu duda si margareta), cei mai multi sunt fripturisti de duzina, schiauna pentru duda si margareta, pentru ca li s-au promis posturi de taiat frunze la caini, cu salarii mari…Daca chiar ar fi Monarhisti ca principiu si ar intelege , sau ar vrea salvarea Romaniei, ar trebi sa mearga pe varianta cu Englezii, insa ei o tin latrand pentru „casa regala” romana, care in prea multe cazuri , a facut rau tarii si poporului…

  4. Strans uniti, in jurul lui Dragnea.(…)____––____cativa trebuie sa fie uniti in jurul sau chiar din crez si loialitate, insa cei mai multi sunt obligati, si nu neaparat de dragnea, ci de propriul lor status, au schelete in dupal si le este frica, ca cineva va deschide acea usa… Practic este vorba de ancestrala frica animalica, frica iepurelui de umbra sa, unii dintre acestia au probleme realmente neimportante, insa maniplarea psihologica ii face sa le vada uriase si insurmontabile, de unde o si mai mare si acuta frica, care duce la si un mai mare si profund ” atasament” fata de conducator…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri