Caută
Close this search box.

Jandarmeria răspunde acuzațiilor, după intervențiile de la proteste: Suntem echidistanți politic

Jandarmeria iese pe pagina oficială de facebook și răspunde acuzațiilor după intervențiile de la protestele din Capitală, afirmând că sunt echidistanți politic.

„Zilele acestea asistăm la o încercare de a configura noi şi noi polarităţi, între oameni şi instituţii, între generaţii, între copii şi părinţi. În mediul virtual sunt lansate cu multă lejeritate mesaje sau afirmaţii care incită explicit la violenţă, la ură şi la intoleranţă faţă de noi toţi, tot români de altfel. Suntem asaltaţi cu tot felul de ameninţări, deloc voalate, de atacuri viscerale împotriva unor oameni, care fac parte dintr-o instituţie a statului român şi a căror menire este de a asigura protecţia şi siguranţa tuturor!”, a transmis Jandarmeria Română, pe pagina oficială de Facebook.

Reprezentanţii Jandarmeriei au dat doar câteva exemple de mesaje negative lansate la adresa lor (“Vin galeriile”, Feriţi-vă, jandarmii au primit ordin să intervină”, “Jandarmii au primit ordin să-i amendeze pe toţi” sau “Brutele de jandarmi care bat oameni în vârstă şi copii’), precizând că acestea sunt expresii de care se delimitează.

„Nu sunt decât încercări de exploatare al unui potenţial emoţional care să crească semnificativ riscul radicalizării împotriva forţelor de ordine, cu intenţia de a exista o ripostă. Este deja un truism că libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea celuilalt. Şi tot un adevăr, confirmat de sutele de mitinguri şi adunări publice la care jandarmeria a asigurat măsuri de ordine publică, este acela că, de fiecare dată prin măsurile luate, am asigurat protecţia tuturor persoanelor care şi-au exprimat opiniile în mod paşnic şi fără să recurgă la violenţă. (…) Şi nu în ultimul rând, vă reamintim că Jandarmeria Română este o instituţie echidistantă politic, care asigură în condiţiile strict prevăzute de lege, climatul de ordine şi siguranţă publică”, a mai scris Jandarmeria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri