Caută
Close this search box.

Tudorel Toader, reacție la scandalul CCR-Cotroceni: Petre Lăzăroiu e un domn

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că el, în calitate de judecător, nu ar fi dat curs solicitării unui consilier prezidențial, așa cum a procedat Petre Lăzăroiu. ”Probabil a primat regula cealaltă, că e un domn”, afirmă Toader.

Tudorel Toader a fost întrebat la Suceava despre scandalul provocat de întâlnirea Siminei Tănăsescu cu judecătorul Petre Lăzăroiu.

”Eu am fost coleg cu domnul judecător Lăzăroiu la Curte, sunt coleg cu doamna Tănăsescu la facultățile de drept. Evident că am interferat profesional de foarte multe ori. (…) Nu am vorbit cu domnul judecător Lăzăroiu, dar eu, personal, ca judecător, nu aș fi dat curs solicitării unui consilier prezidențial. La ce? Și într-o perioadă atât de frământată! Să îi dea două cărți de fiscal? Nici măcar nu i-a spus dinainte – veniți să vă dau două cărți”, a răspuns Toader, conform Mediafax.

Acesta a adăugat că, ”într-o anumită regulă de protocol, categoric judecătorul este deasupra”.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că „are o sarcină ingrată”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Președinție.

Consilierul prezidențial, Simina Tănăsescu, a demisionat apoi din funcție.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administrația Prezidențială a anunțat că în discuția pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administrația Prezidențială.

Un răspuns

  1. Tudorel tu defapt esti cel mai parsiv judecator ,i-l critici pe lazaroiu ca sa întâlnit su doamna Tanasescu dar nu i-l critici pe Lazaroiu ca un Judecatorla înaltă curte ,sta in post ilegal si mai si voteaza unele lei,pentruca atunci cand erai judecator la CCR chiar tu încălcat legea depășind termenul.Dar ca un procuror de la CCR, care este si in culpa merge la televiziunea unui puscarias sa divulge unele lucruri,nu te intereseaza doar de doamna Tanasecu,ESTI coleg la facultăți ,Aceasta e legal sa fi pensionar,sa iei salar si sa predai la facultăți in același timp,si toate plătite din bugetu statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri