Caută
Close this search box.

FOTO. Canotajul românesc adună medalii la Cupa Mondială.

Canotajul românesc nu se dezminte și – fără a deplasa foarte mulți sportivi, din rațiuni de de dozare a pregătirii pentru ”Mondialele” și ”Europenele” din acest an  – culege din nou medalii la cel mai înalt nivel, de data aceasta la etapa a doua a Cupei Mondiale, de la Linz-Ottensheim, Austria.

Astfel, în proba de patru rame (4-), Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc s-au clasat pe locul 2 în Finala A și au cucerit medaliile de argint ale Cupei Mondiale. Formidabilii noștri băieți au fost depășiți doar de Noua Zeelandă, însă au învins foarte puternicele echipaje din Germania, Marea Britanie (cu două bărci), aceasta din urmă fiind și deținătoarea celui mai bun timp din istorie, precum și din Polonia.

În proba feminină de dublu vâsle categoria ușoară (LW2-), campioanele mondiale en-titre Gianina Beleagă și Ionela-Livia Cozmiuc s-au clasat pe locul 3 în Finala A și au cucerit medaliile de bronz. Ele sunt însă abia la începutul sezonului internațional și vor câștiga, cu siguranță, medalii (mult) mai strălucitoare la marile competiții europene și mondiale care vin.

 

Tot la prima competiție internațională de anul acesta s-au aflat și fetele campioane mondiale de la ”regina probelor”, opt plus unu (8+). Trei dintre ele sunt însă noi în echipaj față de anul trecut, la Sarasota, și nu ne îndoim că vor cuceri din nou aur la ”mondiale” și ”europene”. În ultima cursă de la Linz, Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Beatrice Parfenie, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea s-a clasat pe locul 5 în Finala A.

Celelalte echipaje au ocupat locurile 7, câștigând Finalele B, la feminin dublu rame (2-) și patru rame (4-), iar la feminin patru vâsle (4x) locul 10. Vom reveni.

Antrenori principali : Mircea Roman (feminin) și Antonio Colamonici (masculin). Antrenor federal Dorin Alupei.

Următoarea etapă de Cupa Mondială va fi la Lucerna, Elveția, între 13 și 15 iulie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri