Caută
Close this search box.

Cioloș face apel la oameni să iasă în stradă: Guvernul Dăncilă trebuie să plece

Fostul premier Dacian Cioloş spune că alegerile anticipate ″sunt singura modalitate de a relegitima clasa politică″⁣, adăugând că Guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru că ″⁣este incompetent şi o ruşine pentru profesioniştii români″⁣.

″Mi-am dorit foarte tare să cred că lucrurile se vor linişti.

Că manipularea, minciuna şi agresivitatea vor înceta. Că ne vom întoarce la normalitate şi decenţă. M-am înşelat. Avem partidele lui Dragnea, televiziunile lui Dragnea şi guvernul lui Dragnea. Riscăm să devenim ţara lui Dragnea. România legilor lui Iordache, a justiţiei lui Nicolicea şi Şerban Nicolae şi a guvernului doamnei Dăncilă este o Românie iliberală care în ultima vreme pare să fie condusă în stil mafiot.

România e a celor mulţi şi cinstiţi, care aşteaptă o ţară condusă pentru binele tuturor, şi nu doar pentru binele şefului PSD, al celor 73 de puşcăriaşi şi al celor care se tem de lege. Vom fi în stradă. Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislaţii noi care afectează statul de drept şi ordinea constituţională. Să convingem parlamentul că este acolo pentru România şi nu pentru Dragnea″, a scris fostul premier, duminică, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El susţine că actualul guvern trebuie să plece, iar clasa politică să fie reformată.

’Guvernul Dăncilă trebuie să plece. Nu numai pentru că este incompetent şi o ruşine pentru profesioniştii români, ci pentru că este construit pentru interesele unui om dovedit infractor şi nu pentru România. Alegerile anticipate sunt singura modalitate de a relegitima clasa politica. Este şansa începutului reformării clasei politice şi şansa de a readuce în prim plan interesele României şi nu cele ale corupţilor″, conchide Cioloş.

De asemenea, pe site-ul Mișcării România Împreună, condusă de Dacian Cioloș, a fost postat un mesaj prin care oameni sunt îndemnați să iasă în stradă, să protesteze față de PSD și Liviu Dragnea.

Mesajul integral:

”Acum trebuie să alegem: țara lui Dragnea sau o Românie dreaptă?

Președintele PSD, Liviu Dragnea și cei care fac scut în jurul lui vor să ne convingă să nu mai respectăm legile, să nu mai respectăm justiția, să ne batem joc de statul de drept. Vor însă un stat captiv pe care să-l conducă fără să dea seamă nimănui.
Un stat pe care să continue să-l sece de valori, de moralitate, de bogăție, așa cum o fac de zeci de ani încoace.

Acum trebuie să spunem clar și ferm dacă dorim un astfel de stat. Nu putem face asta decât manifestând în stradă, pașnic, împreună, cât mai mulți. Trebuie să le aratăm că România nu este a celor câțiva care fug de lege și le e teamă să-și asume ce au făcut. România nu este a infractorilor, ci a celor mulți și cinstiți, a celor care își doresc o țară prosperă, în care să domnească legea, o țară în care să se simtă în siguranță, acasă, liberi și demni.

Vă chemăm alături de noi, în stradă, pentru a spune clar, pașnic și ferm:

1. Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislații noi care să afecteze statul de drept și ordinea constituțională.

2. Cerem membrilor Parlamentului să-și respecte jurământul depus la preluarea mandatelor, să susțină și să voteze moțiunea de cenzură, astfel încât Guvernul Dragnea/Dăncilă să plece.

3. Odată cu căderea Guvernului Dăncilă, majoritatea care votează moțiunea este chemată să susțină organizarea imediată a alegerilor anticipate. Aceasta reprezintă singura cale de a restaura legitimitatea unei majorități politice, care să vină cu un program de refacere a echilibrului puterilor în stat și cu solutii noi pentru dezvoltarea țării.

Acești trei pași sunt parte a unui mod de abordare coerent, care să ne scoată din blocajul în care ne aflăm.

Vă chemăm pe toți cei cărora vă pasă de viitorul României și de viitorul vostru într-o Românie democratică și dreaptă, să susțineți în stradă și prin toate mijloacele pașnice pe care le aveți la dispoziție, acest plan de ieșire din criza în care ne-a adus majoritatea politică actuală.” – se arată în mesajul Mișcării România Împreună.

Un răspuns

  1. D-le premier zero :era mai bine cu matale ? Cand nimic nu ai facut intr-un an de zile,nu-ti este rusine obrazului ?Pai tu cum ai fost guvernu lui Werner,puterea lui Werner,ai blocat tot ce ai putut,ai schiumbat codul de procedura penala intr-o noapte impreuna cu d-na gutue,nu-ti este rusine afurisitu-le?Cine dracu ne-a mai facut rost de tine si de Werner ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri