Caută
Close this search box.

Dragnea, singur la război

rodica sarmas furnea

Începe o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. Totul sau nimic. Războiul nervilor a început pe 22 iunie, după caragielescul CExN: un Dragnea condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, însoțit de un cor de bocitoare și compătimitori în toată regula, incapabili să articuleze un singur reproș.

Să rememorăm un pic imaginile de după CExN pentru că ele expimă cel mai bine comicul politicii de la București. Greii PSD-ului, cei mai tari oameni din partidul aflat la putere, s-au grăbit să-l apere pe Liviu Dragnea atacând de-a valma decizia instanței și judecătorii. Păreau niște persoane fără discernământ, care vorbeau de abuz, de lovituri sub centură, de comandă externă. Bașca intervenția pompoasă a premierului României, care a demonstrat încă o dată că habar nu are de normele aparițiilor publice ale înalților demnitari din Europa civilizată, și a atacat sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție. Iar Liviu Dragnea a fost vedeta zilei vorbind despre eterna conspirație și a excelat în ridicol când a cerut iertare miilor de români care stau în pușcării pentru un articol neconstituțional. După o zi, a fost pus la punct de sindicaliștii din penitenciare care au făcut corectura cuvenită: la inceputul lui 2018, aveam doar 73 de condamnați pentru abuz în serviciu.

Ce e mai important, am văzut un personaj capabil de orice, care a amenințat un popor că va merge până la capăt.

Ce înseamnă capătul pentru liderul PSD vom vedea curând, probabil chiar în această săptămână. Personal, nu m-aș duce până la ideea unui război civil, sunt optimisă și cred că România este mult prea departe de o astfel de perspectivă. Din fericire pentru noi, acest lucru nu i se datorează lui Dragnea, care ne-a arătat că este capabil să cumpere cu bani orice se poate. Oameni și privilegii. Cam așa arată sistemul populat cu gașca sa politică, așa că puțini PSD-iști sunt dispuși să rămână fără slujbă, contracte, beneficii. Mulți dintre ei sunt șantajabili, iar dosarele lor sunt în sertarul bine închis al șefului. Iată că am explicat cu puține cuvinte de unde vine simpatia și solidaritatea de partid!

Săptămâna aceasta, cu viteza luminii, Dragnea va acționa în două direcții: justiție și serviciile secrete. Nu mai are alternative, viitorul său personal e același cu cel politic. Sau va reuși să conducă în mod autoritar țara sau va dispărea, în mod definitiv, din peisajul politicii românești.

În ceea ce privește justiția, cel mai probabil urmează emiterea unor ordonațe de urgență, imposibil de a fi contestate la CCR. Numai că Tudorel Toader începe să dea înapoi. Aici Dragnea va avea un impediment serios, pe care nu l-a anticipat și care amenință marele plan, adevărata strategie: modificarea legii privind funcționarea serviciilor secrete, moment în care șefii serviciilor vor fi la mâna președinților Parlamentului, doi oameni politici.

Strada rămâne fără doar și poate dușmanul perseverent al coaliției de guvernare. Societatea civilă a demonstrat că este dispusă să lupte, fără compromisuri, pentru pentru viitorul acestei țari. Rămâne să vedem cât va răbda Liviu Dragnea până când va da liber la violențe și arestări.

Un răspuns

  1. DUPA FAPTA SI RASPLATA Tov.DRAGNEA SI ACOLITII TAI ANALFABETI SAU AGRAMATI ! POPORUL ROMAN NU VA IARTA. ROMANUL ESTE RABDATOR DAR ORICE RABDARE ARE LIMITA IAR VOI CEI DIN COALITIE ATI INTINS PREA MULT COARDA FARA TEAMA CA SE VA RUPE .IATA CA A SOSIT SI CLIPA ACEEA IAR MAMALIGA A EXPLODAT.PREA V-ATI BATUT JOC DE NOI . ACUM VOI PUTETI ROTUNJI NR.CELOR CONDAMNATI PTR,ABUZ DE LA REALITATE ,73 DE PERSOANE LA CIFRA PE CARE AI SUSTINUT-O ,CATEVA MII .ASA SA VA AJUTE BUNUL DUMNEZEU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri