Caută
Close this search box.

Dăncilă şi-a anulat o vizită externă pentru ordonanţa de urgenţă

Premierul Viorica Dăncilă a anulat pe ultima sută de metri vizita programată în Oman, invocând situaţia politică internă, au declarat surse guvernamentale pentru „Adevărul“.

Deplasarea premierului Viorica Dăncilă în Oman era programată pentru intervalul 24-26 iunie.

„Erau puse la punct toate detaliile. Premierul s-a răzgândit pe motiv că urmează o săptămână politică agitată şi a anulat vizita în ultimul moment, mai exact vineri, deci cu mai puţin de 48 de ore înainte de plecare“, susţin sursele citate.

Decizia premierului a venit imediat după ce conducerea PSD a votat, vineri, să-l susţină în continuare pe Liviu Dragnea la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor, în ciuda condamnării penale.

Miza răzgândirii ar fi ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul se pregăteşte să o adopte zilele acestea.

Conducerea PSD se va reuni din nou cu scopul de a mandata Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, după modelul Ordonanţei 13, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“.

„Dragnea şi Dăncilă caută să împartă responsabilitatea cu întreg partidul, de aceea nu vor să-şi asume direct o ordonanţă de urgenţă. Ştie toată lumea că va ieşi scandal, vor fi noi proteste“, comentează unul dintre liderii PSD.

Social-democraţii ar putea organiza un nou miting în Capitală, ca răspuns la mişcările #Rezist. „Nu contează doar câteva mii de oameni care se strâng în faţa Guvernului, acolo, în Piaţa Victoriei, care de fapt nu reprezintă interesele naţiunii, ci alte interese. Am verificat aceste lucruri şi au alte interese, interesele altora. V-aş ruga să fiţi pregătiţi «cu arma la picior», când preşedintele ( Liviu Dragnea – n.r.) va fluiera, cu toţii să fiţi la Bucureşti”, a spus vicepremierul Paul Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri