Caută
Close this search box.

Ponta, despre moțiunea de cenzură: ”Nu dăm jos guvernul PSD ca să îl înlocuim cu un guvern PNL”

ponta

Preşedintele partidului Pro România, Victor Ponta, a susţinut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că va susţine orice efort de înlocuire a actualului Guvern, însă nu este de acord cu promovarea unui Guvern PNL.

El a făcut apel la iniţiatorii moţiunii de cenzură să discute cu parlamenarii din alte partide și să transmită clar că înlocuirea Guvernului PSD nu trebuie făcută cu un Guvern PNL.

În această săptămână am avut o întâlnire a structurilor noastre interimare de conducere şi am decis următoarele: în primul rând, ne dorim şi vom sprijini ideea înlocuirii Guvernului actual cu un Guvern mult mai competent, cu un Guvern capabil să conducă România în anul Centenarului, să reprezinte România anul viitor în timpul Preşedinţiei Europene, oameni pregătiţi pentru funcţia pe care o ocupă în acel Guvern (…) Vom sprijini orice efort de înlocuire a actualului Guvern. (…)

De aceea facem un apel către iniţiatorii moţiunii, PNL şi USR, de a discuta şi azi, şi mâine, şi miercuri cu toţi cei dispuşi din PSD, ALDE, cu noi, de la PRO România, cu ceilalţi din celelalte partide, pentru a încerca să spunem foarte clar: nu dăm jos guvernul PSD să îl înlocuim cu un guvern PNL, îl înlocuim cu un guven competent”, a susţinut Victor Ponta.

“Au voturile noastre, dar care să fie acceptabilă propunerea de premier şi pentru noi şi pentru cei de care au nevoie de voturi. Eu mă refer la ALDE, la PSD şi la toate celelalte forţe politice”, a mai spus Ponta.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că, după reuşita moţiunii de cenzură, formaţiunea liberală este deschisă la negocieri, că, ”în mod evident, va susţine acea variantă care este cea mai bună pentru ţară” şi că nu se va crampona de o anumită condiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri