Caută
Close this search box.

Horodniceanu, șeful DIICOT: 4.770 de dosare trebuie închise dacă intră în vigoare Codurile penale

Daniel Horodniceanu, procurorul-șef al DIICOT, susține că peste 4.700 de dosare vor fi închise atunci când modificările Codurilor penale intră în vigoare.

Daniel Horodniceanu a vorbit despre „închiderea intempestivă a unui număr de 4.700 de dosare, ca urmare a dispoziției potrivit căreia dosarele în care dacă după un an nu fost începută urmărirea penală in personam vor trebui închise” – „4.770 de dosare, cred”, a adăugat el.

Întrebat ce se mai intâmplă cu plângerea penală la adresa premierului Viorica Dăncilă, șeful DIICOT a spus: „Este în lucru. Știu că s-au făcut solicitări pe 6 iunie și așteptăm rezulatele”. Întrebat dacă au fost transmise informaţiile solicitate de la SRI, şeful DIICOT a răspuns: „Din ce ştiu eu, nu au venit răspunsurile, dar trebuie verificat”, conform Digi24.

Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind Codurile penale este exclusă, potrivit lui Liviu Dragnea. preşedintelui Camerei Deputaţilor.

După ședința comună a grupurilor PSD și ALDE, jurnaliștii au vrut să afle de la președintele PSD dacă rămâne, totuși, posibilă varianta angajării răspunderii Guvernului. „Nu, nu e vorba de asumarea răspunderii. E nevoie de a grăbi procedurile în Parlament”, a declarat Dragnea.

Întrebat ce s-a schimbat de vineri încoace, în condițiile în care nu puțini au fost liderii PSD care au vorbit explicit despre variantele OUG și angajarea răspunderii, Dragnea a spus: „S-a discutat foarte clar să nu mai lăsăm loc la întârzieri. Asta s-a discutat foarte clar și aicea au dreptat, că nu mai are rost să tot lungim, să tot lungim, să tot lungim în condițiile în care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat cu argumente, au fost consultări cu toate ONG-urile care au venit acolo, cu alte instituții din statul român. Până la urmă este o comisie parlamentară care trebuie să încheie un raport”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri