Caută
Close this search box.

Iohannis, desprea amenințarea lui Dragnea cu suspendarea: Sincer, nu sunt interesat de părerea dumnealui

Președintel Klaus Iohannis a fost întrebat despre declaraţiile lui Liviu Dragnea, liderul PSD, potrivit cărora președintele a întârziat „nepermis” decizia de revocare a șefei DNA și nu este exclusă declanșarea procedurii de suspendare.

Iohannis a evitat azi să pronunţe un termen legat de anunţarea deciziei sale privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi, procurorul șef al DNA, însă a spus, referindu-se la declarațiile lui Dragnea: „Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea dumnealui”.

Preşedintele s-a alăturat azi, marşului „Pedalăm pentru România” dedicat Centenarului Marii Uniri şi a însoţit coloana de biciclişti din Piaţa Palatului şi până la Arcul de Triumf.

Întrebat de jurnalişti despre decizia sa privind revocarea şefei DNA, în contextul în care spunea săptămâna trecută că încă citeşte motivarea Curţii Constituţionale, Iohannis a declarat: „Astăzi, mai multe despre biciclete şi despre unitate. (…) Săptămâna trecută s-a încheiat cu bine”.

De asemenea, întrebat despre declaraţiile făcute luni de Liviu Dragnea, potrivit cărora Iohannis a întârziat nepermis cu această decizie şi nu este exclusă suspendarea sa, Klaus Iohannis a spus: „Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea dumnealui”, conform News.ro.

Dragnea, indignat

Liviu Dragnea a declarat ieri, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunânând că acesata a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi:”Nu este exclusă (suspendarea preşedintelui Iohannis – n.n.). A stat neconstituţional şi nepermis de mult cu decizia. Jocul ăsta cu «hai sa mai citim» este bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale”.

Dragnea a spus că nu îi dă un termen preşedintelui pentru a lua o decizie, dar că a întârziat nepermis de mult.

«Săptămână este dedicată cititului»

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, în urmă cu o săptămână, dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privinţa revocării şefei DNA, el replicând: ”Şi această săptămână este dedicată cititului”.

Sâmbătă, el a declarat, referitor la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA, că se află încă în săptămâna în care citeşte.

În 12 iunie, Iohannis a avut o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară „va duce mai aproape de adevăr”. El a mai afirmat că PSD „încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere” şi că este evident că decizia CCR „vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui”.

Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, şeful statului a afirmat că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că „nu va exista nicio suspendare” a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.

De asemenea, președintele Iohannis a declarat că, după publicarea motivării deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere amplă la care să participe toţi cei interesaţi, pentru că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări ale căror răspunsuri sunt esenţiale pentru arhitectura statului: „Care mai este statutul procurorilor în România? Avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută? Ce mai este CSM?”.

Iohannis a aprecizat că un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri