Caută
Close this search box.

Manda vorbește despre posibila confruntare între susținătorii PSD/ALDE și cei ai Opoziției în «lumina» Teoriei Furculiței

Claudiu Manda, senatorul PSD, preşedintele Comisiei de control al SRI, a anunţat că mâine, când va fi votată moţiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernului Dăncilă, este posibil să fie prezenţi în faţa Parlamentului și susţinătorii PSD/ALDE.

Va fi o contramanifestaţie în ziua moţiunii? Vin susţinători PSDA/ALDE la Parlament, în timpul mitingului la care Opoziţia a chemat oamenii în stradă?

Dan Barna, preşedintele USR, a anunţat luni că aleşii formaţiunii pe care o reprezintă au intrat în grevă japoneză, urmând ca până miercuri să poarte banderole albe la mână. Mai mult, USR cheamă oamenii în stradă, pe timpul votului moţiunii de cenzură.

Şi Ludovic Orban, liderul PNL, a transmis un mesaj simpatizanţilor PNL să iasă în stradă în ziua moţiunii.

Manda anunţă că vor veni susţinători PSD/ALDE în faţa Parlamentului, în timpul mitingului la care opoziţia a chemat oamenii în stradă

Întrebat, la Antena3, dacă sunt şanse să vină susţinătorii coaliţiei PSD-ALDE la Parlament în ziua moţiunii de cenzură, Claudiu Manda a răspuns scurt: „Da. S-ar putea să vină”.

El susținea că, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de PNL, membrii PSD, dar şi simpatizanţii partidului, alături de cei al ALDE, vor merge la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care există deja o campanie a USR, care îi cheamă pe români să îşi ia o zi liberă de la serviciu, pentru a fi prezenţi în aceeaşi zi la Palatul Parlamentului.

Eu pot să vă spun că există mari şanse să vină şi susţinători ai PSD şi, probabil, mult mai mulţi decât cei pe care îi vedeţi împotriva majorităţii„, a anunţat Claudiu Manda, afirmând că este posibil să fie prezenţi şi membri ALDE.

Întrebat, tot la Antena3, ce se poate întâmpla dacă, în ziua votului moţiunii vor fi la Parlament şi susţinătorii PSD/ALDE şi cei ai Opoziţiei, Manda a spus: „Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict. Numai că ce vedem azi că se întâmplă, inclusiv la nivelul Parlamentului, s-ar putea să îşi dorească în continuare, cei care vin acum, protestatarii astfel de acţiuni. Am luat şi măsuri în Parlament, însă te poţi gândi că susţinătorii USR vin la restaurant, să ia furculiţa şi apoi să fugă cu furculiţa prin Parlament.”

Manda susținea  că moţiunea de cenzură nu are nicio şansă să treacă şi că este posibil ca şi parlamentari ai Opoziţiei să nu fie prezenţi sau să voteze moţiunea.

Liviu Dragnea, iderul PSD, a anunţat, luni, că parlamentarii PSD vor fi prezenţi în plenul reunit pentru a asigura cvorumul necesar, dar nu vor vota la moţiunea de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri