Caută
Close this search box.

Bacalaureat 2018. Elevii de la real au avut examen la matematică, iar cei de la uman la istorie. Scandal pe subiecte

Elevii de la profilul real au susţinut astăzi proba la matematică, în cadrul examenului de bacalaureat, iar cei de la uman au susâinut proba de istorie. Un scandal a izbucnit după ce Marea Unire, subiectul de la istorie, a circulat pe internet încă de luni.

La subiectul 1, elevii au primit un text despre constituirea României Mari, în bază căruia li s-a cerut rezolvarea mai multor cerințe.

La subiectul II a picat domnia lui Ștefan Cel Mare. La subiectul III, elevilor le-a picat un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.

La matematică, candidaţii care susţin examenul la Matematică au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale.

Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri