Caută
Close this search box.

Mihai Șora, despre un băiețel născut o dată cu protestele. Primul lui cuvânt a fost „HOŢII”, nu „MAMĂ”

Mihai Şora spune că va participa miercuri la protestul organizat în Parcul Izvor în timpul dezbaterii din Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, iniţiată de PNL şi sprijinită de USR şi PMP.

„1 an, 5 luni şi 22 de zile de când îi suportăm. Nici măcar un an şi jumătate: 538 de zile. În tot acest răstimp, singura lor preocupare a fost să-şi salveze pielea, să-şi pună la adăpost averile, să înjosească, prin faptele şi vorbele lor, ideea însăşi de democraţie”, a scris filosoful Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

„Vă mai amintiţi de cocotieri? Pare un episod rupt dintr-o altă viaţă, în urmă cu o veşnicie, într-atât s-a dilatat timpul, într-atât ne-au cotropit ei vieţile noastre: am învăţat ce sunt „răgăliile“, am studiat coduri de procedură penală, am citit – cu lupa şi creionul în mână – legi, ordonanţe, decrete. În crucea nopţii, am stat cu ochii pe ecrane, aşteptând sentinţe judecătoreşti… Am ieşit – iarnă, vară, noapte, zi – la proteste.

În loc să ne vedem de lumea noastră, de preocupările noastre fireşti, de familiile noastre, cum ar fi trebuit, dacă la cârma ţării nu ar fi ajuns nişte borfaşi, – prin înşelarea, aservirea şi exploatarea celor care i-au votat, prin indolenţa iresponsabilă a celor care nu au fost la vot. 538 de zile sunt o veşnicie în România centenară”, mai spune filosoful.

„Nu departe de Piaţa Victoriei, îmi scria cineva, locuieşte un băieţel născut o dată cu protestele noastre; un copil care a învăţat cuvântul „hoţii“ înaintea cuvântului „Mamă“. Aceştia suntem astăzi, 26 iunie 2018, la miezul nopţii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri