Caută
Close this search box.

Ziua moţiunii. Guvernul Dăncilă poate fi demis cu 233 de voturi

Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie va fi dezbătută şi votată, astăzi, în plenul Parlamentului.

Pentru demiterea Guvernului Dăncilă este nevoie de 233 de voturi. În acest moment, PNL, USR şi PMP au împreună doar 153 de parlamentari.

Liberalii nu renunţă la speranţa că îi vor convinge şi pe alţii – inclusiv dintre membrii PSD – să susţină moţiunea.

Totuşi, Victor Ponta şi parlamentarii care l-au urmat nu cred că demersul are şanse de reuşită. Aceasta este şi opinia liderului UDMR, care a discutat atât cu reprezentanţii Puterii, cât şi cu cei ai Opoziţiei.

Formaţiunea maghiară îşi va anunţa poziţia oficială abia astăzi, cu câteva ore înaintea şedinţei de plen.

”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”.

Şedinţa Parlamentului va începe cu citirea moţiunii de cenzură ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”., apoi premierul Viorica Dăncilă ar urma să prezinte punctul de vedere al Guvernului şi să aibă loc dezbateri. În final, Guvernul poate răspunde la critici.

Votul este secret şi se exprimă cu bile, iar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă şi, prin urmare, Guvernul să cadă, este nevoie ca 233 de parlamentari să voteze „pentru”, potrivit digi24.ro.

USR le-a cerut cetăţenilor ”să-şi ia o zi liberă pentru România”. Şi liberalii au făcut apel ca oamenii să iasă în stradă, iar pe reţelele de socializare au fost anunţate mai multe evenimente de protest, inclusiv un ”protest pe roţi”, cu autovehiculele, în jurul Palatului Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri