Caută
Close this search box.

Filosoful Mihai Șora a fost operat de urgență

mihai şora

Update Mihai Șora este internat la Spitalul Elias din București și operat de colecistită acută litiziacă, a declarat dr. Silviu Negoiță, purtătorul de cuvânt de la Elias.

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, a fost supus unei intervenţii chirugicale joi după-amiază şi este internat în spital. Potrivit afirmațiilor soției sale, Mihai Șora se află acum la terapie intensivă.

Luiza Șora a confirmat informația pentru Adevărul.

Se află la terapie intensivă, se recuperează acum, a fost dezintubat şi respiră singur. Nu ştiam că va intra în operaţie, a fost atât de urgent, că medicii nu au mai stat să aştepte. A avut câteva complicaţii, a fost pe fondul stresului, ceva la colecist, dar s-a terminat cu bine. Noi am crezut că sunt probleme cardiace, dar inima a fost puternică, a rezistat şi asta este cel mai important. L-am văzut şi e bine, se recuperează“, a spus soția filozofului.

Primul care a făcut anunțul, pe Facebook, a fost jurnalistul AFP, Ionuţ Iordăchescu, după ce a primit un mesaj de la soţia scriitorului cu permisiunea de a-l transmite mai departe.

„Doctorii au făcut un adevărat miracol şi le suntem profund recunoscători. Acum l-au dezintubat. Aşteptăm să se trezească. În momentul de faţă este încă la terapie intensivă”, este mesajul pe care jurnalistul Ionuţ Iordăchescu l-a primit de la soţia scriitorului, cu permisiunea de a-l transmite mai departe.

Presa franceză a scris că Mihai Șora că a devenit în câteva luni „portavocea mobilizării societăţii civile” împotriva „abaterilor“ guvernării din România.

Cu pălărie neagră, haine sobre, el luptă alături de mulţimea care acuză puterea din România că vrea să pună lacăt justiţiei. Politicos, se înclină de fiecare dată când un manifestant vine să-i strângă mâna, a scris AFP.   Născut în noiembrie 1916, Şora a studiat în Franţa, apoi a lucrat între 1945 şi 1948 ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris.    În 1948, revine în ţara natală, devenită un satelit al Uniunii Sovietice, gândind să mai rămână doar zece zile. Însă, regimul comunist îl împiedică să plece din nou. Fiu al unui preot, într-o ţară care a predicat ateismul, a fost de mai multe constrâns să abandoneze munca sa ca scriitor şi publicist şi să se supună rigorilor regimului totalitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri