Caută
Close this search box.

Iohannis reacţionează la apelul aliaţilor legat de legislaţia penală: Sper să se audă şi la PSD; au perfectă dreptate

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la apelul transmis de ambasadele a douăsprezece state aliate, îngrijorate de modificarea legislaţiei penale în România.

„Sper să se audă şi la PSD”, a afirmat Iohannis.

Legile Justiţiei se pot modifica, dar ele trebuie să îmbunătăţească independenţa şi eficienţa sistemului juridic, a declarat preşedintele, la Bruxelles.

Precizările acestuia au venit după ce a fost întrebat despre poziţia exprimată de cele 12 state partenere cu privire la procesul de amendare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, Iohannis afirmând că ţările care au transmis aceste atenţionări „au perfectă dreptate„.

Au perfectă dreptate. Este lucrul pe care l-am spus eu de multă vreme. Legile Justiţiei se pot modifica, dar modificările trebuie să fie de aşa natură să îmbunătăţească independenţa şi eficienţa sistemului de justiţie. Iar aceste atenţionări, sigur, sunt exact lucrurile pe care le spun şi eu de multă vreme şi lucruri pe care le spun mulţi români de multă vreme. Sper să se audă şi la PSD”, a precizat Iohannisi, venit la reuniunea Consiliului European, conform Agerpres.

SUA, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia, „parteneri şi aliaţi internaţionali ai României”, au făcut azi „apel la toate părţile implicate în modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”. „România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale”, se arată în mesajul transmis de aceste ţări.

Totodată, cele 12 ambasade spun că urmăresc cu atenţie schimbările la Codurile penal şi de procedură penală. ”Ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane”, se arată în apelul ambasadelor.

Un răspuns

  1. Bai …plavanul asta ori este prost,ori este prost.Cine dracu ne-a facut rost de el ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri