Caută
Close this search box.

Pompeo încrezător în acțiunile Phenian-ului privind denuclearizarea completă

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat miercuri că este încrezător că Phenian-ul înțelege definiția denuclearizării complete dorite de Statele Unite, în condițiile în care cele două țări negociază după summit-ul președintelui Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, informează Reuters.

„Am fost destul de clari în conversațiile noastre despre ceea ce înțelegem atunci când spunem denuclearizarea completă”, a declarat Pompeo într-o ședință a subcomisiei de credite a Senatului privind finanțarea Departamentului de Stat.

Trump a primit unele critici din partea analiștilor din domeniul securității naționale pentru un acord care a rezultat din summit-ul său din 12 iunie cu Kim, care a avut câteva detalii despre modul în care Phenian-ul ar renunța la armele nucleare și la rachetele balistice.

Pompeo a declarat că va conduce discuțiile în curs cu Phenian-ul, dar a refuzat să discute detalii. „Ei urmăresc această audiere”, a spus el.

Deși Trump a declarat săptămâna trecută că Coreea de Nord se află în procesul de returnare a rămășițelor trupelor americane care lipsesc din războiul coreean din 1950-1953, Pompeo a declarat că nici unul nu a fost încă predat Statelor Unite. El a spus că este optimist că Statele Unite vor începe să primească rămășițe „în viitorul prea puțin îndepărtat”. Pompeo a mai spus că a văzut „o sumă modestă” de retragere din China în ceea ce privește aplicarea sancțiunilor asupra Coreei de Nord. „Acesta este cazul în care am observat că China nu exercită controlul asupra zonelor transfrontaliere atât de viguros cum erau cu șase sau 12 luni în urmă”, a spus el. Pompeo, de asemenea, a fost întrebat de afirmația lui Trump după summit-ul cu Kim că Coreea de Nord nu mai reprezintă o amenințare nucleară, o afirmație pusă la îndoială de analiști și batjocorită de democrați. Pompeo a apărat declarația, spunând că Trump a redus amenințarea, reducând tensiunile. „Cred că punctul lui de vedere a fost unul corect. Pentru moment, avem un risc redus”, a declarat Pompeo subcomisiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri