Caută
Close this search box.

Radu Mazăre și-ar putea afla azi sentința definitivă. Procurorii cer 7 ani de închisoare

radu mazăre

ICCJ ar putea pronunţa joi sentinţa în dosarul campusului social Henri Coandă, în care DNA a cerut condamnări de 7 ani de închisoare pentru Radu Mazăre şi pentru fratele său, ei fiind judecaţi pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, potrivit News.ro.

Ultimul termen în dosarul în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost judecaţi în dosarul campusului social Henri Coandă a avut loc,în 7 iunie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pronunţarea fiind amânată până acum de două ori.

Radu Mazăre este în Madagascar

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut la ultimul termen ca Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre să fie condamnaţi la câte şapte ani de închisoare pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită şi la câte doi ani de închisoare pentru fals în declaraţii. De asemenea, procurorul anticorupţie a solicitat ca omul de afaceri Avraham Morgenstern să primească o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru dare de mită.

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, fratele acestuia, fostul senator Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Morgenstern au fost trimişi în judecată, în 1 aprilie 2016, pentru fapte de corupţie, în dosarul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul „Henri Coandă” din Constanţa.

Radu Mazăre are până în prezent două condamnări, una de patru ani de închisoare cu suspendare, dată anul trecut de Curtea de Apel Bucureşti şi alta dată în acest an de Tribunalul Constanţa, de şase ani şi şase luni de închisoare, pentru că a vândut subevaluat mai multe terenuri din Mamaia.

Radu Mazăre a plecat în Madagascar la sfârşitul lunii decembrie, unde a cerut azil politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri