Caută
Close this search box.

Șerban Nicolae, atac la amabasadele care cer respectarea statului de drept: M-am săturat de această formulă arogantă de comunicare

Şerban Nicolae, liderul grupului PSD din Senat, atacă ambasadele partenere Românei, care au făcut un apel legat de modificarea legislației penale.

Ambasadele a douăsprezece state – Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii – au transmis azi o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

„Nu-i cunosc. Nu ştiu cine sunt aceşti reprezentanţi, nu ştiu care le este statutul ca să putem dialoga. Dacă e vorba de nişte ziduri, o să vedem dacă putem să le transmitem un mesaj din partea clădirii Palatului Parlamentului. Altminteri, eu m-am săturat de această formulă arogantă de comunicare a unor funcţionari, reprezentanţi incerţi şi anonimi. Cine verifică toată legislaţia în materie de statut al corpului diplomatic şi consular o să vadă că nu există aşa ceva, nu există comunicate ale ambasadelor, reprezentanţi… Nu-mi aduc aminte să fi fost o şedinţă a Guvernului american prezidată de preşedintele Donald Trump care să ia în discuţie o asemenea chestiune, care să transmită un punct de vedere oficial în numele SUA. Oricum, nu cred că ar face aşa ceva, pentru că nu cred că există vreo dispoziţie care să spună că vreun stat se amestecă în procedura de legiferare din România, indiferent de stat partener/nepartener, strategic/nestrategic. N-am ce să comentez, cu zidurile să vorbească zidurile„, a afirmat Şerban Nicolae, la Senat, conform Digi 24.

El a menţionat că Legea fundamentală a României nu prevede în procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentanţilor unor ambasade.

Sunt alături de ei în greaua suferinţă care îi încearcă în materie de îngrijorare, să stea liniştiţi, să-şi vadă de treburile lor. Nu există niciun fel de atribuţii, m-am uitat încă o dată în Constituţie. N-am văzut în procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentanţilor unor ambasade, a birourilor de presă ale ambasadelor. M-am săturat de acest mecanism în care unii din România (…) care caută la Înalta Poartă sau la Stăpânire şi se agaţă de orice fel de prieten al unui subconsilier adjunct, al unui subsecretar care este la cabinetul nu ştiu cui. Nu, aşa ceva nu există şi cred că ar trebui să ieşim din zona de raportare în materie de relaţii internaţionale la licurici.

Statele nu spun nimic. Reprezentantul unui stat în România este ambasadorul sau, după caz, alt rang, ca şef al misiunii diplomatice. În chestiunea asta nu există personaje colective, nu există ceaţă. Reprezentanţii statelor sunt acreditaţi pe lângă preşedintele României, dacă preşedintele României care a primit scrisorile de acreditare ale tuturor şefilor de misiuni ale statelor aflaţi la Bucureşti nu reacţionează, înseamnă că doreşte să comunice cu birourile de presă ale ambasadelor, cu reprezentanţi, cu clădiri„.

SUA susţin această poziţie alături de Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia.

3 răspunsuri

  1. Acest domn s-a saturat sa fie diplomat. Nu cu noi ci mai grav cu reprezentantii statelor reprezentate prin ambasade in Romania si unele chiar din Uniunea Europeana. Ba mai mult nu stie si isi exprima nestiinta in gura mare. Practic recunoaste ca este incapabil pentru pozitia sa si nimeni nu ia nici o masura. Macar un curs intensiv. Fie este un analfabet politc fie este un instigator ordinar care are liber la acte de acest gen.
    In acest timp noi trebuie sa-i purtam respect. Noi nu trebuie sa ne saturam de nervii lui, de nestiinta sa, de discursul instigator si alte manifesteari incompatibile cu un parlamentar cand se refera la diplomatii straini. Acestia nu sunt oponenti politici interni. Nu cred ca a fost votat de catre cineva pentru acest comportament de tip irascibil ca sa fiu politicos. Caci asa trebuie sa fim noi. Daca-l injuram suntem dusmanii democratiei. El nu. Un „HAI SICTIR” pentru un asa diplomat este chiar prea politicos.

  2. Un tip de sobolan agresiv si nesimtit. El stie ca nu are dosare penale pentruca el nu a furat in mod direct din bugetul statului ci indirect , ca avocat de la infractorii care au pagubit statul. El are curajul prostului. Ma intreb cum este posibil ca sa fii in acelasi timp si avocat, deci sa aperi infractorii din zona politica si sa contribui si la elaborarea legislatiei sau modificarea ei. Pai un aparator al hotilor este normal sa propuna legi favorabile clientilor lui. Aceste functii sun incompatibile si totusi exista. Si acest sobolan pe nume Serban Nicolae profita din plin de acest lucru el insasi veniind cu fel si fel de propuneri legislative in acest sens.

  3. DA AȘA CUM SPUNEȚI NOI SUNTEM ROMÂNI ȘI TREBUIE SĂ NE PLOCONIM ÎN FAȚA TUTUROR ȘI SĂ STĂM ÎN VINE ȘI SĂ AȘTEPTĂM SĂ FIM.. !!! CUM ÎȘI PERMITE CINEVA DIN MĂMĂLIGARI SĂ RIDICE VOCEA ? NOI SUNTEM ”NIMENI ” , CUM SĂ FIM EGALII LOR? NOI SUNTEM ATÂT DE PROȘTI CĂ DUPĂ CE NE VOR LUA TOTUL VOM FACE CERERE SĂ NE IA ȘI SUFLETUL CĂ PE CEI DEMNI DINTRE NOI ÎI PMORÂM NOI. AM FOST ȚI RĂMÂNEM POPOR DE SLUGĂ , FELICITĂRI POSTACILOR DIN FAȚĂ, ÎNTRADEVĂR A FI DIPLOMAT ÎNSEAMNĂ A FI TRĂDĂTOR DE NEAM ȘI SLUGĂ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri