Caută
Close this search box.

Shhaideh, trimisă în judecată de DNA, pe lista de salvare a lui Dragnea: Comisia Iordache vrea să modifice articolul legat de abuzul în serviciu

Sevil Shhaideh, fost fostul ministru și vicepremier, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, a fost trmisă ieri în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu – /dosarul Belina/. Azi comisia parlamentară condusă de Florin Iordache (PSD) începe discuțiile pentru modificarea articolul referitor la abuzul în serviciu.

Pentru această infracțiune, PSD grăbește procedurile penale pentru a modifica definiția abuzului în serviciu și a pragului valoric. Însă, prejudiciul în dosarul Belina este unul mare: peste 3,2 milioane de lei.

În același dosarul Belina, au fost trimise în instanță și alte persoane, printre care și fostul președinte al CJ Teleorman Adrian Ionuț Gâdea.

La 25 aprilie, Shhaideh fost ministru și vicepremier a fost la DNA, unde a fost inculpată pentru abuz în serviciu. Până atunci, Shhaideh avea calitatea de suspect.

În prezent, Sevil Shhaideh, este consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă. A deținut ministerul Dezvoltării în cabinetele Grindeanu și Tudose. Ea a fost prima propunere de premier făcută de Liviu Dragnea,liderul PSD, după câștigarea alegerilor, însă a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis. Shhaideh și-a dat demisia din funcția de ministru, după ce a fost pusă sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu.

Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, cunoscută și drept comisia Iordache, se întruneşte joi în şedinţă, începând cu ora 10,00.

Pe ordinea de zi se află dezbateri asupra iniţiativei legislative de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

„Accelerarea procedurilor în Parlament”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că, în ceea ce priveşte adoptarea Codului penal, este nevoie doar de accelerarea procedurilor în Parlament, pentru că nu se poate face o sesiune extraordinară toată vara. El a reiterat, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, că este exclusă adoptarea unei OUG pe Codul penal.

Întrebat dacă asumarea răspunderii reprezintă o variantă, Liviu Dragnea a spus că nu mai este nevoie de aceasta. „Nu mai e nevoie de asumarea răspunderii, e nevoie de a grăbi procedurile în Parlament totuşi, pentru că nu putem face o sesiune extraordinară toată vara. S-a discutat foarte clar să nu mai lăsăm loc la întârzieri. Azi s-a discutat foarte clar – şi aici au dreptate – că nu mai are rost să tot lungim, să tot lungim, să tot lungim, în condiţiile în care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat cu argumente, au fost consultări cu toate ONG-urile care au venit acolo, cu alte instituţii din statul român. Până la urmă, e o comisie parlamentară care trebuie să îşi încheie un raport, după care intră la votul final în Parlamentul României. (…) Mie nu mi-e teamă, am spus ceva: că nu mi-e teamă”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte articolul referitor la abuzul în serviciu, el a precizat că va fi o variantă asumată de PSD, dar trebuie să ajungă la o variantă finală membrii Comisiei parlamentare pentru legile Justiţiei.

Cele trei Coduri din Justiţie vor fi adoptate prin dezbatere parlamentară, a declarat Florin Iordache (marţi) preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei. El a adăugat că abuzul în serviciu va fi redefinit. Codul penal, singurul care a rămas în dezbaterere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri