Caută
Close this search box.

Ioana Gheorghiaș, fiica unui acționar la TelDrum, prieten cu Dragnea, a fost numită consul la Torino

Schimbări la consulatele Românei de la Strasbourg, Edinburgh, Cernăuţi şi Torino.

De pildă, Tiberiu Mugurel Dinu, consul general, şef al Consulatului General al României la Torino, Republica Italiană, a fost chemat în țară. În locul său a fost numită Ioana Gheorghiaş, fiica unui acționar de la Tel Drum, prieten încă din facultate cu Liviu Dragnea, liderul PSD.

Înainte de a fi numită consul general la Torino, Ioana Gheorghiaș a fost membru în Corpul Diplomatic de la Ministerul Afacerilor Externe, în urma unui concurs de admitere câștigat în 2014. Ea și-a început cariera în 2011, atunci când a lucrat la Palatul Cotroceni, în mandatul lui Traian Băsescu.

sursa foto: digi24

Ioana Gheorghiaș este fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis ”Melcul”, acționar la firma Tel Drum. El este prieten și coleg de trupă rock din studenție cu Liviu DragneaGheorgiaș este acționar la compania Tel Drum, aflat în procedură de insolvență, firmă implicată în dosarul privind presupuse fraude cu fonduri europene, constituit la DNA, în care este investigat și Liviu Dragnea, arată Digi24.

În ședința de Guvern de joi s-a decis rechemarea lui Tiberiu Dinu, care era consul la Torino din februarie 2013. Locul lui va fi luat de Ioana Gheorghiaş, cea care a lucrat la cabinetul secretarului de stat George Ciamba, arăta b1tv.

Așadar, decizia îi aparține premierului Viorica Dăncilă.

Hotărâri privind rechemarea şi numirea unor consuli generali au fost publicate joi în Monitorul Oficial, fiind vorba despre consulatele generale ale României la Strasbourg, Edinburgh, Cernăuţi şi Torino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri