Caută
Close this search box.

Iohannis, la Ambasada SUA: Pledez pentru extinderea parteneriatului strategic, așa cum am stabilit cu președintele Donald Trump

Klaus Iohannis a declarat, vineri, la recepția organizată la Ambasada SUA, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei SUA, că România, pentru a avea o relație cât mai solidă cu partenerul său, trebuie să aibă o guvernare transparentă, care să respecte statul de drept. Reamintim că Liviu Drganea și Călin Popescu Tăriceanu, liderii coaliției PSD-ALDE, nu au participat la acest eveniment, în semnn de protest față de amestecul SUA în problemele de politică internă ale României.

 

„Reiterez dezvoltarea României pentru extinderea parteneriatului strategic cu SUA, asa cum am convenit în întâlnirea de anul trecut, cu președintele Donald Trump. Relația dintre SUA și România a ajuns la un nivel extraordinar”, a spus președintele Iohannis.

„Ca acest obiectiv să fie posibil avem nevoie de stabilitate și echilibru, o guvernare transparentă care chiar respectă statul de drept. Toate acestea nu reprezintă o opțiune ci singura alegere care ne transformă într-un partener strategic al SUA”, a mai punctat Iohannis.

„Sunt convins că presedenția UE, care Romania o va reprezenta peste 6 luni va fi benefică și pentru reprezentarea parteneriatului transatlantic”, a adăugat președintele la recepția organizată la Ambasada SUA în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri