Caută
Close this search box.

Previziuni îngrijorătoare

Luni, 25 iunie, pe la orele prânzului, redacțiile și site-urile de știri din România înregistrau și transmiteau un material a cărui importanță, chiar dacă era evidentă, nu se lăsa evaluată la adevărata ei dimensiune în primele momente. Este vorba de un comunicat de presă al Consiliului Director al Serviciului Român de Informații. Textul nu este foarte lung și conține o serie de precizări considerate necesare  în urma ”ultimelor evenimente și declarații publice” din România.

Așa cum MagnaNews a arătat prompt, chiar după apariția comunicatului, Consiliul Director al SRI a simțit nevoia să puncteze câteva idei legate de atragerea evidentă  și regretabilă a SRI ”într-o zonă a speculațiilor prin afirmații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor Serviciului.”

Pentru orice persoană de bună credință, activitatea SRI se află în legătură necondiționată cu securitatea națională a României. În cuprinsul comunicatului sunt subliniate inclusiv asigurările credibile ale directorului SRI către ”toți cetățenii României de neimplicare în nicun fel de jocuri de putere”, precum și ”de menținere a instituției în afara dezbaterilor politice”.

Lucrurile sunt foarte clare.. Concizia comunicatului este evidentă. Trecerea timpului nu face decât să accentueze importanța intervenției Consiliului Director, dincolo chiar de aparițiile publice, necesare și ele, dar mult mai frecvente, ale purtătorului de cuvânt al instituției. Se conturează, astfel, previziuni îngrijorătoare odată cu concluzia, absolut justificată, că acele speculații și afirmații false din spațiul public, precum și acuzațiile nefondate sau calomnierea cadrelor SRI, la care se face referire directă, au existat și există de vreme ce a fost necesară această reacție oficială. În acest context este evident că nimeni, indiferent de poziția pe care o are pe scena politică românească, nu are dreptul să afecteze imaginea și activitatea principalei instituții abilitate în domeniul securității naționale.

Previziunile îngrijorătoare de care scriam mai sus sunt confirmate de materialul ”Partea neștiută a unui comunicat: Liviu Dragnea pregătește un asalt asupra SRI !”, publicat miercuri, 27 iunie: ”Chiar dacă rămas tot la aluzia de tip pe sub mustață, Liviu Dragnea a aruncat o lumină asupra intervenției ieșite din comun a Consiliului director:
Consiliul Director știe că sub conducerea lui Liviu Dragnea coaliția PSD-ALDE pregătește un asalt de proporții asupra SRI.
Se pun la cale Tăierea fondurilor europene, reducerea drastică a Bugetului, trecerea prin Parlament a unei legi în urma căreia directorul SRI va fi subordonat lui Liviu Dragnea.
Din motive strict personale (pe care le știu), Liviu Dragnea e pe cale să antreneze Coaliția într-un nou Război inutil și costisitor:
Cel cu SRI.”, concluzionează pe blogul său, într-o analiză lucidă, maestrul Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri