Caută
Close this search box.

UE reînnoiește sancțiunile economice împotriva Moscovei

Liderii UE au convenit oficial vineri să prelungească sancțiunile economice împotriva Rusiei timp de șase luni, în fața unei lipse de progres în implementarea de către Moscova a acordurilor de stopare a luptelor în partea de est a Ucrainei, relatează AFP.

„Liderii UE au convenit să extindă sancțiunile economice asupra Rusiei cu șase luni”, a declarat Consiliul European, care reprezintă statele membre pe contul său Twitter. Discuțiile privind Acordurile de la Minsk au avut loc după negocierile maraton privind problemele legate de migrație la sfârșitul primei zile a summitului UE de la Bruxelles.

Aceste sancțiuni au fost hotărâte în vara anului 2014, la începutul crizei din Ucraina, la câteva luni după anexarea Crimeei de către Rusia, urmată de ofensiva rebelilor pro-ruși din estul Ucrainei . Kievul și occidentalii acuză Rusia de sprijinirea rebeliilor separatiști, inclusiv cu furnizarea de arme, pe care Moscova le dezminte categoric. De asemenea, UE a impus sancțiuni asupra a aproape 150 de personalități, inclusiv rudele președintelui rus Vladimir Putin, incluze pe „lista neagră”. Activele acestora deținute de băncile europene sunt prin urmare înghețate și sunt lipsite de vize pentru UE.

În concluziile lor, cei 28, de asemenea, au cerut din nou Rusiei să „recunoască responsabilitatea” în dezastrul zborului MH17, doborât de o rachetă deasupra Ucrainei în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri