Caută
Close this search box.

Dialog cu organizatorii festivalului Super la Rezidența BRD Scena9“, despre ”Adolescenții și educația vizuală”

Pe 20 iunie, de la ora 19.30, Rezidența BRD Scena9 va găzdui o ediție a Intersecțiilor de miercuri dedicată festivalului de filme făcute de adolescenți Super. Va avea loc un dialog cu organizatorii festivalului celei de a VI-a ediții a festivalului Super, despre arta făcută de adolescenți și nevoia educației vizuale în licee, care s-a desfășurat între 7 și 10 iunie în care au fost selectate filme propuse de adolescenți din 70 de țări.

Luca Istodor, directorul Festivalului de Film Super, Teona Galgoțiu, organizator festival și studentă UNATC și Toto Horvat, actor în trupa de teatru Playhood din Ferentari, sunt invitații scriitoarei Svetlana Cârstean, alături de care vor vorbi despre liceeni și despre importanța educației vizuale în dezvoltarea lor, despre îndrumarea și încurajarea acestora în direcția artei sub orice formă.

Ne bucurăm să oferim la Rezidența BRD Scena9 o rampă de discuții publice celor trei tineri artiști care s-au remarcat prin inițiative ce confirmă nevoia acută a liceenilor de contexte în care să facă și să discute artă. Rezidența Scena9 a crezut, încă de la primele ediții, și a oferit un spațiu de desfășurare Festivalului de Filme făcute de adolescenți Super și Showcase of Young Talent – SYT: festivalul de artă tânără, două evenimente care trebuie să se întâmple în lipsa unei educații vizuale reale la nivel instituțional”, a spus Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

Cred că e mare nevoie de spaţii dedicate artiştilor adolescenţi, spaţii unde să fie încurajaţi să creeze film sau alte feluri de artă, spaţii unde să vorbească cu alţi adolescenţi ca ei. Super a ajuns un fel de comunitate (în sensul foarte larg) de adolescenţi, care se pot educa între ei, care discută despre film şi artă, şi care, evident, la finalul fiecărei zi de festival, merg la petreceri şi dansează împreună. În plus, vorbim de eterna problemă a educaţiei cinematografice în licee, care încă nu a fost rezolvată”, spune Luca Istodor, directorul Festivalului de Film Super.

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția, actorul Victor Rebengiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri