Caută
Close this search box.

Agenţia de știri Basilica a împlinit 10 ani de activitate în mediul online

Agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române a împlinit zece ani de cand a început activitatea în mediul online informeată Patriarhia Română. Ca departament, ea a fost înființată în 2007, însă activitatea jurnalistică materializată pe site-ul basilica.ro se desfășoară din data de 16 iunie 2008.
Agenția de știri Basilica este parte a Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române împreună cu: Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Biroul de Presă al Patriarhiei Române.
Rolul agenției de știri este acela de a prezenta activitățile și atitudinile Bisericii Ortodoxe Române în diferitele probleme actuale.
Conținutul este adaptat cerințelor mereu în schimbare din mediul online și este transmis pe rețelele sociale, adesea în timp real, pentru a ajunge la cât mai multe persoane dornice de conținut media religios de calitate.
Basilica.ro se adresează și publicului internațional, căruia îi oferim o selecție a celor mai relevante știri, traduse în limba engleză.
Deși activitatea de bază se desfășoară pe site-ul basilica.ro, echipa redacțională și-a extins activitatea și transmite în prezent Binele de știut prin mai multe canale: Rețele sociale: Facebook (RO/EN), Twitter (RO/EN), Instagram, YouTube, Google+, Pinterest; Aplicația pentru Android Basilica.rom Newsletter-e; Retrospectiva lunară (RO/EN) în format pdf, disponibilă pentru imprimare.
Agenția de știri Basilica este sprijinită financiar de Administrația Patriarhală, Tipografia Cărților Bisericești, Agenția de Pelerinaje Basilica Travel și prin diverse donații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri