Caută
Close this search box.

Alertă! Oamenii de știință trag un semnal de alarmă. Ce se întâmplă în organismul persoanelor care sunt singure!

Oamenii de știință au vești proaste pentru oamenii care sunt singuri, care au divorțat ori care au rămas văduvi. Conform unor studii de specialitate realizate de curând, se pare că aceștia au mai multe șanse să se îmbolnăvească, spre deosebire de persoanele căsătorite. 

De asemenea, se pare că acestea au un risc crescut de a dezvolta boli cardiace coronariene cu până la 16 la sută mai mare față de persoanele căsătorite și cu 42 la sută mai mare de a muri din cauza lor. Ba mai mult, acestea sunt cu 55 la sută mai susceptibile de a avea un accident vascular cerebral.

”Analiza noastră a demonstrat că în comparaţie cu indivizii căsătoriţi, faptul de a fi necăsătorit a fost asociat cu (un risc) mai mare de boală arterială coronariană şi de deces atât în urma afecţiunilor cardiovasculare cât şi a accidentului vascular cerebral”, a declarat cercetător principal Chun Wai Wong de la Universitatea Keele.

”Potrivit concluziilor noastre, căsnicia are un efect protector faţă de afecţiunile cardiovasculare, însă, acest lucru ar putea fi atribuit sprijinului suplimentar social şi emoţional oferit de un partener de viaţă”, a adăugat Chun Wai Wong.

Ceea ce ar putea explica rezultatele acestor studii ar putea fi faptul că persoanele căsătorite pot duce un stil de viață mai sănătos și, ba mai mult, ar putea fi încurajate de partenerii de viață să ajungă mai des la medic, astfel că eventualele probleme de sănătate sunt depistate dintimp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri