Caută
Close this search box.

Ambasadoarea Franţei: Caricatura cu Halep nu reprezintă sentimentul opiniei publice franceze

Michèle Ramis, ambasadoarea Franței la București, susține: cariatura cu Simona Halep din publicația de satiră Charlie Hebdo nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.

Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franţa.

Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze„, arată Michèle Ramis, conform unei declarații la cererea News.ro.

Publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicând sub titlul „O româncă câştigă Roland Garros-ul” o caricatură reprezentând o persoană extrem de urâtă care ridică trofeul deasupra capului şi spune „Fier vechi, fier vechi!„.

Textul caricaturii: O româncă câștigă Roland-Garros — Fier vechi, fier vechi!

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Un răspuns

  1. absolut, f. bine punctat, satirizarea apartine doar unei persoane debordand de imaginatie si care-si exploateaza talentul( de ce sa nu faca si el un ban cinstit?), si cum am zis , chiar reclama negativa, devine valoroasa, in cazurile de reala valoare, de real talent, in cazul Simonei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri