Regizorul Andrei Şerban montează spectacolul „Pescăruşul”, de Anton Pavlovici Cehov, ca invitat la unteatru.

„Am primit bucuros invitaţia de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinereţe de la La Mama din New York, acelaşi spirit prietenos şi liber, o comunitate de artişti care, fără niciun considerent material, sunt animaţi de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi “forme noi”. Şi ideea acestor forme noi m-a dus direct la Treplev şi la „Pescăruşul”, o piesă care m-a urmărit toată viaţa şi pe care nu am înţeles-o pe deplin, deşi am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel. Sper ca această versiune să fie ultima şi, deşi nu vom putea dezlega misterul care face ca o poveste ce sfârşeşte în moarte violentă să fie catalogată de Cehov drept „comedie”, am încredere că împreună vom (re)descoperi paradoxul că în teatru singura permanenţă e starea de schimbare continuă. Dacă acceptăm că nicio concluzie nu e defintivă, putem porni în căutare”, declară regizorul Andrei Şerban.

Avanpremierele sunt programate pe 12, 13, 14 şi 15 iunie, iar premiera pe 16 şi 17 iunie.

Spectacolul are mai multe distribuţii: Ionuţ Vişan/ Liviu Pintileasa, Mădălina Anea/ Sabrina Iaschevici, Constantin Cojocaru, Bogdan Cotlet/ Anghel Damian/ Bogdan Nechifor, Silvana Mihai/ Alina Rotaru, Richard Bovnoczki/ Vitalie Bichir, Virginia Mirea/ Florina Gleznea, Gelu Nitu/ Silviu Debu, Mihaela Trofimov/ Claudia Ieremia, Emilian Oprea/ Richard Bovnoczki.

La această montare, Andrei Şerban a lucrat împreună cu regizorul secund Sânziana Stoican şi cu asistenţii de regie Cosmin Alexandru Purice şi Florin Liţă. Valentin Varlan este scenograf consultant. Iar textul este o adaptare liberă după o traducere de Maşa Dinescu şi Andrei Şerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here